Liepājā atklās Gitas Straustiņas videoprojekciju izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 16. novembrī, plkst. 17, Liepājas muzejā atklās mākslinieces un dizaineres Gitas Straustiņas videoprojekciju izstādi “Ceļā uz mirkli apstājies”. Izstādē varēs apskatīt mākslinieces veidotas videoprojekcijas, iegrimstot attēla un gaismas projekciju veidotā virtuālajā realitātē.

“Tādi mediji kā kustīgs attēls un gaismas projekcija spēj paplašināt un pārvērst telpu – veidot telpu telpā un laiku laikā,” par izstādes koncepciju stāsta māksliniece.

Viens no izstādes vadmotīviem ir mūziķa Igo dzejolis “Ceļā”. Ceļš, kuru veicam šai laikā un telpā, ir individuāls, ar mūsu pieredzi un attieksmi. Mums ir iespēja apstāties uz mirkli un piefiksēt savu attieksmi pret šo mirkli, veidojot atmiņas.

Gita Straustiņa pabeigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina, kā arī Scenogrāfijas nodaļu, strādā asociētās profesores amatā Latvijas Mākslas akadēmijā, mācot 3D datorgrafiku un vadot diplomdarbus Dizaina nodaļā. Veido foto darbus, videoprojekcijas, trīsdimensiju datorgrafikas projektus.

Māksliniece veidojusi foto personālizstādes, kā arī piedalījusies grupu izstādēs. Ar projektu “Z-I-M-E: Zen of Interconnected ME” sadarbībā ar Simonu Orinsku, Modri Tenisonu, Skaidru Jančaiti ir bijušas viesizrādes Armēnijā, Krievijā, Taizemē, Malaizijā. Vairāku gadu garumā sadarbojas ar Buto studiju projektos “Cilvēka projekts”, “Vilcene”, “Nakts svētās dejas”, kā arī Ģertrūdes ielas teātrī multimediālā projektā “Cilvēks uz trepēm”. Māksliniece sadarbojas arī ar pasākumu aģentūrām “Skudras metropole” un “Komunikāciju aģentūra”.

Izstāde Liepājas muzejā apskatāma no 16. novembra līdz 3. decembrim

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti