Lienei Mackus un Artūram Arnim kopizstāde «Saullēkts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 10.jūnijā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē „Arsenāls” atklās Lienes Mackus un Artūra Arņa personālizstādi „Saullēkts”.

Mākslinieki izstādīs radošajā darbnīcā lielus dokumentālas izcelsmes objektus un tādā veidā organizēs vidi stāstam, radot ainavas ilustrāciju no romantiska skatu punkta.

Izstāde būs apskatāma līdz 9. jūlijam. Tas ir turpinājums mākslinieku pirmajai kopīgajai personālizstādei „Ziemas miegs”, kas norisinājās 2015. gadā.

Arta Vārpa par izstādi "Saullēkts"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Kā apgalvo izstādes autori, kas negribētu pirms izstādes pasacīt pārāk daudz apmeklētājiem, lai pārāk viņus nenoskaņotu uz kādām noteiktām emocijām vai ekspektācijām, viņi saka, ka izstāde būs vienas gaišas domas ilustrācija. Tātad Lienes Mackus un Artūra Arņa personālizstāde, kas saucas „Saullēkts” – arī šim nosaukumam ir būtiska nozīme, jo tas norāda uz kaut kā sākumu. Un rītausma vispār ir tāds maģisks brīdis. Un izstādi var raksturot kā tādu reālistisku un vienlaikus poētisku, kurā skatītājs, iespējams, saskatīs dabas vides vai ainaviskus motīvus. Izstādē būs redzami lieli objekti, kurus veidojusi māksliniece Liene Macku kopā ar Artūru Arni, kurš ir scenogrāfs, ir organizēta telpa tā, lai uzburtu vidi, kurā skatītājs varētu ļauties savai iztēlei,” stāsta izstādes kuratore Arta Vārpa.

Liene Mackus (1984) ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā. Māksliniece veido skulptūras, būvē instalācijas, zīmē ilustrācijas un filmē animācijas. Piedalījusies tādās izstādēs kā “Lielāks miers, mazāks miers” (2016), “Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture” un “Sveika, galva!” (abas – 2014), Cēsu Mākslas festivālā un laikmetīgās mākslas festivālā “Survival Kit”.

Artūrs Arnis (1981) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu. Veidojis scenogrāfiju izrādēm “Dirty Deal Teatro”, Dailes teātrī, Liepājas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, kā arī izstāžu scenogrāfiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti