Laikmetīgās mākslas centrs apmācīs 20 mākslas vēstniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) izveidojis īpašu sešu nodarbību ciklu, kurā bez maksas un Latvijā pirmo reizi būs iespēja apgūt mākslas vēstnieka jeb mākslas mediatora prasmes. Jau rudenī 20 absolventi saņems apmaksātu iespēju strādāt Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izstādēs.

Mākslas vēstneši ir cilvēki, kuri balstoties katrs savā pieredzē un iedziļinoties konkrētajā izstādē, asistē skatītājiem, tā padziļinot viņu izstādes apmeklējuma pieredzi un ļaujot no tā gūt vairāk. Mākslas vēstnešu darba rīki ir dalīšanās ar pašam interesanto, vērtīgas norādes, jautājumu uzdošana, stāstīšana par mākslas darbiem un to autoriem, par laikmetu, ekskursiju vadīšana un spēļu un uzdevumu veidošana.

Starp apmācību lektoriem būs tādi ievērojami savas jomas profesionāļi kā kuratori Solvita Krese, Kaspars Vanags, Zane Zajančkauska, filozofs Artis Svece, runas pedagoģe Zane Daudziņa, mākslas vēsturniece Edvarda Šmite un citi.

LLMC izglītības programmu vadītāja Linda Veinberga stāsta: „Uzņemšanai pieteikties aicināti laikmetīgās mākslas interesenti bez vecuma, izglītības un profesionālās pieredzes ierobežojuma. Tie var būt seniori, bibliotekāri, bankas darbinieki, zinātnieki, studenti vai bezdarbnieki – jebkurš! Vienīgais nosacījums ir pilngadība un interese par mākslu, vēlme sarunāties ar cilvēkiem un vēlāk darboties mūsu izstādēs. Jau rudenī notiks ikgadējais Baltijā vērienīgākais laikmetīgās mākslas festivālā "Survival Kit" un decembrī gaidāma mūsu izstāde Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā "Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze", kas vēstīs par neseno pagātni, kad sevis paša un citu meklējumi notika analogā, nevis digitālā vidē.”

Pieteikšanās līdz 26. jūlijam, sūtot savu CV un motivācijas vēstuli uz e-pastu: [email protected]. Ar apmācību provizorisko programmu, pieteikšanās un atlases kārtību aicinām iepazīties ej.lv/makslasvestnesi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti