Kultūras ziņas

Jaunais režisors Matīss Kaža Ņujorkas kinoskolā

Kultūras ziņas

Muzeju naktī piedalās vairāk nekā 170 muzeji

Kim? astoņgades svinības

«kim?» Muzeju naktī - izstādes un alternatīvā mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad laikmetīgās mākslas centram "kim?" aprit jau astoņi gadi kopš tā atvēršanas. Šo gadu laikā organizētas vairāk nekā 160 izstādes Latvijā un ārzemēs, bet 20.maijā Muzeju nakts ietvaros "kim?" aicina apmeklēt četras jaunas izstādes, kā arī palikt un līdz pat saullēktam svinēt dzimšanas dienu interesantu mūziķu kompānijā.

Māsas Darja un Agata Meļņikova vēl strādā pie savas izstādes “Spoguļotāji” darbiem, kuru idejas pamatā ir māsu savstarpējās attiecības. Šveices mākslinieka Tobiasa Kaspara personālizstāde pārsteidz ar atšķirīgu materiālu apvienojumu.

"Šīs izstādes tapšanai ir divi iemesli. Viens no tiem ir iedvesma no baleta izrādes Anna Kareņina, kas šobrīd skatāma nacionālajā operā. Otrais ir personiskāks. Es nesen pārcēlos uz dzīvi Rīgā un izdevu grāmatu “jaunā adrese”, kurā atklāta manas dzīves vietas adrese. Grāmata uzdod jautājumu, kāda ir atšķirība starp privāto un publisko telpu. Mākslā, manuprāt, tas ir ļoti būtisks jautājums, tāpēc tam veltīts arī viens no maniem darbiem šajā izstādē," stāsta mākslinieks.

Savdabīgs foto projekts “Atgriešanās pie dabas” ir Ukrainas mākslinieku dueta "Synhrondogs" darbi. Bet pašmāju māksliniece Katrīna Čemme izstādē piedalās ar instalāciju “Kas ir zaudēts, ir zaudēts uz visiem laikiem”.

Tikmēr Laikmetīgās mākslas centra "kim?" pagalmā valda aktīva rosība - tiek būvēta skatuve rītdienas svinībām. Pasākuma organizētāji priecājas par lielisko laiku, jo plāno ballītē sagaidīt saullēktu.

"Veidojot šo programmu, mēs kaut kā domājām par tiem mūziķim, kas varētu būt aktuāli starptautiski, bet kuriem nav īsta ekvivalenta Latvijā. Šajā gadījumā konsultējoties ar māksliniekiem, ir izveidota īpaša programma," uzsver "kim?" laikmetīgā mākslas centra programmu direktore Zane Onckule.

Apmeklētājiem "kim?" izstādes durvis vērs 20.maijā septiņos vakarā, savukārt pēc desmitiem pagalmā uz skatuves kāps par šodienas repa princesi dēvētā Tomija Dženesis, Maks Boss no Berlīnes un grupa "Nkisi" no Lielbritānijas.

Plašāk par vakara programmu skatieties "kim?" mājas lapā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti