Jelgavas mākslinieki pulcējas plenērā Platonē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē no 30.jūnija līdz 30.augustam būs skatāma Jelgavas mākslinieku plenēra izstāde „Tepat Platonē”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem norisināsies 30.jūnijā pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē, bet pats plenērs notiks trīs dienas pēc Jāņiem.

Atzīmējot Ģederta Eliasa 130 gadu jubileju, jūnija beigās pēc Jāņiem trīs dienas Jelgavas mākslinieki dzīvos Ģederta Eliasa dzimtajās mājās „Zīlēnos” un gleznos tās tuvāku un tālāku apkārtni. 20.gs. 20. un 30.gados izcilais novadnieks savos darbos bieži jo bieži iemūžināja gan ābeļdārzu ziedonī vai rīta un novakares stundās, gan Platones upīti dažādos gadalaikos, gan diennakts maiņu pļavās un norās. Tāpat viņš krāsās atainojis sava laika lauku sētas dzīvi – govju dzirdināšanu un slaukšanu, siena vešanu, kā arī lauku kopšanu pavasaros un rudeņos.

Šoreiz bez Jelgavas gleznotājiem Ulda Zutera, Ritmas Lagzdiņas, Ludmilas Grīnbergas, Initas Vilks un citiem plenērā pievienojušies viesi – Ligita Caune, Laine Kainaize, Maija Bērziņa un Maira Veisbārde.

Jelgavas mākslinieku plenēra darbu izstāde “Tepat Platonē” no 30.jūnija līdz 30.septembrim apskatāma Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē. Savukārt 30.jūnijā pulksten 16 interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar māksliniekiem. Vairāk informācijas par izstādes norisi mājaslapā tornis.jelgava.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti