Kultūras ziņas

Alekseja Avečkina zvaigznes atspīdums Cēsīs

Kultūras ziņas

Bērnu mode trīs gadsimtu griezumā

Atklāj Artas Raitumas izstādi "Prizma"

Jaunā māksliniece Arta Raituma debitē ar personālizstādi «Prizma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Radošajā galerijā-kafejnīcā “Sukubs” atklāta jaunās mākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas studentes Artas Raitumas debijas personālizstāde “Prizma”.

Izstādes atvēršana māksliniekam ir iznāciens publikas priekšā, kad mākslinieks darbā ieliktās domas un jūtas nodod skatītāju vērtēšanai. Arta Raituma ir Latvijas Mākslas akadēmijas nu jau trešā kursa studente, un izstāde “Prizma” galerijā “Sukubs” ir viņas pirmā personālizstāde. Tajā redzami studiju laikā pie dažādiem pasniedzējiem tapuši darbi – ainavas, portreti, pašportreti, tajos ieslēptas ģeometriskas figūras.

"Sirreālisms [man] ir ļoti tuvs. No franču valodas – virsreālisms. Man reālisms glezniecībā ir svarīgs, līdz ar to akadēmiskās zināšanas gribu pilnveidot un sasniegt meistarību reālismā, tajā pašā laikā iekļaut sirreālisma elementus, kā Renē Magritam – neuzbāzīgais sirreālisms, uz ko gribu tiekties," skaidro jaunā māksliniece.

Artas Raitumas pasniedzējs, jaunievēlētais Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš savas studentes darbos izceļ spilgtās krāsas kā līdzekli, lai radītu sirreālu vidi.

"Viņa prot nolikt krāsu telpā, bet telpa ir sirreāla," saka Zariņš. "Ko es viņā vērtēju – radīt sirreālu noskaņu tikai ar krāsu un krāsas dūmakainību. (..) Tāpat Artai piemīt formas izjūta, bet krāsa dominē pār formu. Tas palīdz darbiem būt, skatītājus uzrunāt."

Artas Raitumas personālizstāde galerijā “Sukubs” būs apskatāma līdz 1. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti