Jāņa Kalnciema klases absolventi pēc 50 gadiem satiekas kopizstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 6. līdz 22.jūnijam Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma izstāde ar nosaukumu “Kalnciema klase”, kurā satiekas Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 1967. gada absolventi – skolotāja Jāņa Kalnciema pirmās klases audzēkņi.

Kalnciema kvartālā kopizstādi un satikšanos pēc piecdesmit gadiem rīko Kalnciema klase - Ērika Katkeviča, Teiksma Feldberga, Dzidra Riekstiņa, Biruta Jansone, Rudīte Dreimane, Helēna Heinrihsone, Helēna Kuzmina, Anita Meldere, Koida Keire, Maija Bērziņa, Regīna Some, Ilona Parfinoviča, Dainis Dimiņš, Guntars Ābels, Silvija Šķipsna, Niks Karagodins.

Viņiem daudz kopēja. Daudz kopīgu skaitļu. 1948./49. dzimšanas gads.1960.gadā viņi uzņemti Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā. Septiņi mācību gadi pēc īpašas programmas, lai sagatavotos tālākām glezniecības studijām Mākslas akadēmijā.
Viņus apvieno laiks un skolas kopējais jumts tolaik Mākslas akadēmijas paspārnē, nopietnas prasības un nopietns darbs, un, protams, skolotāji.

Atmiņās atdzīvojas skrupulozo redzējumu pieprasošais Ansis Stunda, zīmēšanas metodikas virtuozs Arnolds Griķis, gleznotājs Harijs Veldre, Lija Būmane un izcilais, dievišķotais Jānis Osis, kas vecākajās klasēs mudināja, mācīja un pieprasīja atraisīties glezniecībai. Un audzinātājs – matemātiķis un mūzikas mīļotājs Jānis Kalnciems. Un kopīgas vasaras prakses, kopīgi piedzīvojumi un līdzīgi nākotnes sapņi...

Dažādi ir bijuši viņu tālākie ceļi. Vairumam studijas Valsts Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, sastapšanās ar mīlestību, ģimene, darbs, dalība izstādēs. Katram savs ceļš. Bet kopīga visiem ir mīlestība uz glezniecību mūža garumā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti