Izstāžu telpā «room9» taps mākslinieces Daigas Krūzes projekts «Devītā telpa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 3. līdz 17.novembrim izstāžu telpā "room9” ("Free Riga” iniciatīvas ēkā "D27” (2. stāvā / Dzirnavu ielā 27, Rīgā)) ir skatāms mākslinieces Daigas Krūzes izstādes projekts "Devītā telpa".

Daiga Krūze pamatā nodarbojas ar glezniecību, un tieši viņas liela formāta ekspresīvās gleznas drosmīgos krāsu salikumos izpelnījās gan mākslas jomas speciālistu atzinību, gan arī plašas kultūras interesentu auditorijas simpātijas.

"Devītā telpa” ir par glezniecību, taču tā nav gleznu skate konvencionālā izpratnē. Vairāku dienu ietvaros māksliniece mijiedarbosies ar izstāžu telpu, gleznojot tajā un uz tās, pakāpeniski "aizverot” telpas plaknes un atstājot tajās vizuālus pārrāvumus, kuros parādīties abstraktiem gleznieciskiem tēliem, jaunas izteiksmes nesējiem.

Process metodes ziņā sabalsojas ar automātisko rakstību 20. gadsimta avangarda literatūrā, vien rakstāmspalvas vietā - ota, tintes vietā - krāsa un baltā papīra lapa ir baltā izstāžu telpa. Glezniecība no audekla divdimensionālas plaknes tiek pārnesta trīsdimensionālā telpā.

Process būs skatāms tiešsaistē, savukārt rezultāts apskatāms klātienē katras dienas beigās, kā arī pēc procesa noslēguma, izstāžu telpā "room9”.

Daiga Krūze ir māksliniece, kuras radošās darbības aizsākums rodams restauratores izglītībā, tālākā virzība ir akadēmiska izglītība vizuālajā mākslā un pēc tam intensīva radoša darbība glezniecībā. Padsmit personālizstādes, dalība vairākās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī pāris nekonvencionālas grupu izstādes kopā ar draugiem un domubiedriem. Viņas darbi atrodas muzeju un privātpersonu kolekcijās, Krūze vairākkārt nominēta balvām, dažas no tām arī saņēmusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti