Kultūras ziņas

Pasīvo dekadentu izstāde "Siltais zīmulis"

Kultūras ziņas

Kur pazuda saimnieks?

Instalācijas kā protesta veids

Instalācijas kā protesta veids Krišjāņa Elvika izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 20.septembra klubā “One One” būs skatāma jaunā mākslinieka Krišjāņa Elvika personālizstāde “Cuntemporary”. Kā skaidro pats mākslinieks, būtībā tas ir vizuālajā valodā izstāstīts stāsts par cilvēku un nosodījumu, par kaislību pret dzīvi un pagaidu vērtībām.

Krišjānis Elviks izstādi veidojis kā instalāciju, kurā cilvēku nakts uzdzīves tumšākie instinkti tiek pretnostatīti tikumības sargu centieniem ierobežot indivīda brīvību.

"Pati lielākā instalācija ir telpa, kas ir veidota kā "darkroom" angliski," stāsta mākslinieks Krišjānis Elviks. "Apakšveļa, kas var kļūt arī kādā brīdī par seju. Kura tad ir tā īstā seja, tā kas ir šeit, vai tur lejā?"

Topošais scenogrāfs un mākslinieks Krišjānis Elviks ar instalāciju palīdzību mēģina izprast, kāpēc ietekmējamies no mantotiem pieņēmumiem un šķietamām pareizības normām, ko bieži uzskatām par muļķīgām.

"Mēs jau esam piedzimuši brīvā valstī, un mums viss ir. Mēs varam darīt, ko mēs vēlamies, un mums ir nenormāli daudz iespēju. Ir nonācis līdz tam, ka visa mana paaudze ir nenormāli pieklājīga," turpina Elviks. "Tieši ar to nenormālo pieklājīgumu ir pazudis tas, ka cilvēks domā."

"Provokācija jebkurā gadījumā ir kā sāls un pipari zupai. Lai cilvēks domātu, viņš ir jāizprovocē uz domāšanu," uzsver mākslinieks.

Ļauties provokācijai Krišjāņa Elvika instalācijās mēneša garumā varēs, sākot no 20.septembra īpaši iekārtotā telpā klubā “One One”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti