Kultūras ziņas

Māksla Vācijas vēstniecībā

Kultūras ziņas

Turpinās festivāls "Porta"

Pasniegta pirmā Baltijas jaunā mākslinieka balva

Igauņu māksliniekam pasniegta pirmā Baltijas jaunā mākslinieka balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Cerot, ka tā kļūs par ikgadēju tradīciju, piektdien, 4.oktobrī, igauņu māksliniekam Juhanam Sometam pasniedza pirmo Baltijas jauno mākslinieku balvu.

Telpas vidū divas gandrīz paslēptas skandas, pāri istabas sienām stiepjas alumīnija un kapara stīgas, kam vienlaikus jāpieskaras, lai Juhana Someta skaņas instalācija pārsteigtu tās izmēģinātāju.

Sometam šis ir pirmais konkurss, kurā jebkad piedalījies, un pirmā uzvara, savukārt Baltijas jauno mākslinieku konkursam viņš ir pirmais uzvarētājs. Juhans šopavasar beidzis Igaunijas Mākslas akadēmiju.

„Es vairāk koncentrējos uz skaņu, jo, manuprāt, mēs dzīvē un mākslā esam tik ļoti orientēti uz vizualitāti, ka es gribēju redzes maņu šoreiz atstāt pavisam nebūtisku un koncentrēties uz skaņu,” uzsver mākslinieks. Šī izvēle viņu arī aizvedusi pie uzvaras 53 konkurentu vidū.

Jaundibinātajā konkursā turpmāk varēs piedalīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Mākslas akadēmiju beidzēji. Tā mērķis palīdzēt jaunajiem māksliniekiem tikt pie izstādīšanās iespējām. Idejas autori ir laikmetīgās mākslas platforma "NOAR" Igaunijā, bet konkursa mājvieta arī turpmāk būs Baltijas valstu centrs – Rīga.

Kibernētiķa, robotikas speciālista un nu jau arī godalgota mākslinieka veidoto alumīnija un kapara stīgu sienas Nacionālajā mākslas muzejā varēs izmēģināt līdz 27.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti