Horeogrāfi, fotogrāfi, mūziķi, mākslinieki dodas veidot mākslas darbus Rīgas mikrorajonos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vairākos Rīgas mikrorajonos - Sarkandaugavā, Zolitūdē un Brasā – „Rīga 2014” ietvaros norisināsies mākslas projekts "Urbānie pilsētstāsti". Zolitūdē kādā pagalmā dejas priekšnesumos paši iedzīvotāji atainos vienpatības tēmu. Sarkandaugavā apmeklētājiem tiks atvērts Psihiatrijas un narkoloģijas centra korpuss ar savdabīgām dārza tēmas izstādēm telpās. Savukārt Lielajos kapos top apkārtnes iedzīvotāju bilžu un stāstu kolekcija. 

Vairākos Rīgas mikrorajonos „Urbāno pilsētstāstu” projektā mākslas un kultūras norises horeogrāfi, fotogrāfi, mūziķi un mākslinieki iznesīs ārpus pilsētas centra. Turklāt mākslas darbu tapšanā gan kā dalībnieki, gan kā modeļi un iedvesmotāji iesaistījušies arī paši rajonu iedzīvotāji. Projekta kuratores Ieva Stūre un Kristīne Želve stāsta, ka apzināti izvēlētas pilsētas apkaimes, kur nav speciālas kultūras infrastruktūras vietas kā koncertzāles vai kinoteātri.

No ceturtdienas līdz svētdienai vienā no Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra ēkām būs skatāma vairāku mākslinieku ekspozīcija "Dārzs". Tēma izvēlēta, jo slimnīcai šogad aprit 190 gadu un sadarbībā ar ainavu arhitekti Ilzi Rukšāni sākts darbs dārza veidošanā.

Senajā, šobrīd tukšajā piektajā korpusā, kuru ieskauj senie Pētera laikā stādītie ozoli, dažādās telpās būs apskatāmas foto, video un mākslas darbu izstādes.

Atsevišķas palātas tiks piepildītas ar tādiem augiem kā lavandu efejām, papardēm, bērziem un saulespuķēm īpašā Van Goga istabā, lai atgādinātu, ka slimība nav šķērslis izcilībai.

Apmeklētāji varēs iepazīties arī ar nama un slimnīcas vēsturisko vidi un doties nelielā ekskursijā pagalmā, stāsta slimnīcas pārstāve Silva Bendrāte.

"Urbānie pilsētstāsti" nākamnedēļ pārcelsies uz Zolitūdi, kuru piepildīs laikmetīgā deja, fotogrāfija, dzeja, kā arī kino. Dejas priekšnesumos uzstāsies paši vietējie iedzīvotāji.

Savukārt 28. augustā „pilsētstāstu” projekts noslēgsies Brasā, Lielo kapu teritorijā, ar gaismas un skaņas instalāciju, Māras Pētersones Lielo kapu apkaimes iedzīvotāju fotoportretu izstādi un ērģeļu mūzikas nakts koncertu Klusās ielas baznīcā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti