Kultūras ziņas

Francijas institūtam Latvijā – 20

Kultūras ziņas

LNOB būs pieci jauniestudējumi

Jaunas izstādes mākslas galerijā "MuseumLV"

Galerijā «MuseumLV» - Agnijas Ģērmanes un kaimiņvalstu mākslinieku izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mākslas galerijā “MuseumLV”, kuras kāpnes iepretim Kultūras ministrijai rotā uzraksts “Māksla dzīvo šeit”, atklātas divas jaunas izstādes. Viena ir gleznotājas Agnijas Ģērmanes pēdējo gadu darbu izlase izstādē “Ilgstošā tagadne”, otra – kaimiņvalstu mākslinieku grupas izstāde.

Galerija “Museum LV” cenšas Latvijas mākslas galeriju vidē aizpildīt tukšo nišu – katru nedēļu demonstrēt mākslas darbu tapšanas tiešraides, smalkā daudzstāvu namā pašā Rīgas centrā radot salona gaisotni, kur izstādes papildina dažādas mākslas nozares - teātris, mūzika, dzeja. Šoreiz baltkrievu mākslinieks un pedagogs Leonīds Medvedskijs zīmē portretus.

"Mani visvairāk uztrauc gleznojamā objekta raksturs - vai tas būtu modelis, vai daba," saka baltkrievu mākslinieks Leonīds Medvedskijs, pievērsies savai modelei Miglei.

Šoreiz sapulcināti vairāki kaimiņvalstu mākslinieki - no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas - ar krasi atšķirīgu rokrakstu. Viņus visus vieno dažādi mākslas plenēri un gleznotāja Agnija Ģērmane, kura atļaujas pat savas gleznas dedzināt.

Agnija Ģērmane

1991. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas glezniecības nodaļu. Sarīkojusi vairāk nekā 20 personalizstādes – Latvijā, Apvienotajā Karalistē, Batltkrievijā, Beļģijā, Irijā, Lietuvā, Krievijā un Vācijā.

Piedalījusies arī nozīmīgos starptautiskos projektos un plenēros. Īpaši mākslinieci iedvesmojuši braucieni uz Maroku un Indiju – šie iespaidi iemiesojušies arī izstādē apskatāmajos darbos.

Vairākas gleznas Agnija veltījusi savas ģimenes vēsturei.

"Uguns ir spēcīga stihija, ne tikai radoša, bet ārdoša, tā var viss ko sadedzināt, un no otras puses, tas atbilst manam temperamentam un vārdam," saka māksliniece Agnija Ģērmane.

Agnijas Ģērmanes izstādē “Ilgstošā tagadne” skatāms kāds īpašs darbs – uzgleznots tēta atmiņu stāsts, dvīņubrāļu Jura un Andreja Ģērmaņu bērnības negadījums ar piena kanniņu, kā arī spilgtākie ceļojuma iespaidi Indijā.

Savukārt trakulīgais Andruss Joonas no Pērnavas, kuru šamaņi iesvētījuši par savējo un kurš daudzus darbus rada transa stāvoklī, savā glezniecībā, performancēs un telpisko objektu izveidē izmanto zemapziņas pasauli, senos mītus un pasakas.

Otrs igauņu mākslinieks Pēters Krosmans atvedis uz Rīgu abstrakti impulsīvā veidā radītos darbus.

Izstādes mākslas galerijā "MuseumLV" aplūkojamas līdz 2.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti