Galerijā «Ikrs» pārdoti apmēram 100 jauno mākslinieku darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vairāki simti darbu šobrīd redzami jauno mākslinieku pop-up galerijā „Ikrs”. Galerija Marijas ielā Rīgas centrā durvis vērusi devīto reizi, un tur redzami, kā arī nopērkami Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu un absolventu darbi.

Savus mākslas darbus atnesuši jau vairāk nekā 50 jauno mākslinieku. Galerija būs vaļā līdz 5. janvārim. Savukārt kopš novembra beigām pārdots jau nedaudz vairāk par 100 darbiem, kas ir līdzīgi kā iepriekšējos gados.

Galerijas „Ikrs” iniciatore Ieva Moore
00:00 / 01:03
Lejuplādēt
„Cilvēki atklāj šo vietu un jūtas apmulsuši. Un tad - bezmaz neko nesakot, aiziet prom. Bet tas ir tāpēc, lai atgrieztos tad, kad viņiem ir vairāk laika. Jo šeit, lai aptvertu, tiešām nepietiek pusdienas laikā ar 10 minūtēm. Un tad nākamais solis ir, ka viņi kaut ko noskata un tad ar draugu, draudzeni, vīru, sievu atnāk vēlreiz un tad to darbu iegādājas, jo tad izdomā, ieplāno, kurā vietā to likt vai kam dāvināt," stāsta galerijas „Ikrs” iniciatore Ieva Moore. "Vienu brīdi bija divas vecākas kundzītes, kuras meklēja, ko dāvināt doktorantūras aizstāvēšanā kādam jaunietim. Un viena draudzene bija atvedusi otru līdzi. Un ir vēl bijuši tādi gadījumi, ka cilvēki grib kaut ko dāvināt, un tad es esmu ieteikusi – varbūt jūs gribat vispār šo dāvināšanu pārvērst pasākumā, atnāciet visi kopā šeit un izvēlieties kopā. Un, jā, vienu reizi šāds gadījums arī bija, ka tā arī cilvēki izdarīja.”
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti