Dzelzceļa muzejā - vērienīga laikmetīgās mākslas izstāde «Lielāks miers, mazāks miers»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā no 7. oktobra līdz 15. novembrim būs apskatāma Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde “Lielāks miers, mazāks miers”. Vērienīgā mūsdienu mākslinieku jaundarbu parāde, notiks Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas “Tête-à-Tête 2015” ietvaros.

Izstādi veidos jaunradīti starptautisku mākslas pieredzi guvušu mūsdienu Latvijas mākslinieku darbi, kā arī jaunās paaudzes talantīgu meistaru māksla. Izstādē piedalās Imants Lancmanis, Aigars Bikše, Barbara Gaile, Indriķis Ģelzis, Inta Ruka, Evita Vasiļjeva, Krišs Salmanis, Darja Meļņikova, Kaspars Podnieks, Māra Brīvere, Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo, Ieva Kaula, Ernests Kļaviņš un Andrejs Kļaviņš, Maija Kurševa, Liene Mackus, Līga Marcinkeviča, Mārtiņš Ratniks, Ieva Rubeze, Zane Tuča, Vilnis Vītoliņš, Brigita Zelča-Aispure. Izstādes kuratore - Helēna Demakova.

Mākslinieki, kuri piedalās izstādē “Lielāks miers, mazāks miers”, tika aicināti atsaukties gan uz individuāliem, patību veidojošiem apziņas elementiem, kas saistīti ar vēlmi pēc miera, gan uz plašākām dabas un sabiedriskajām kustībām, kuras ir lielākā vai mazākā mērā mieru radošas vai postošas.

“Kustība ir attīstības priekšnoteikums, un jebkurš miers ir iluzors. Taču vēlme pēc miera ir, iespējams, viena no retajām izjūtām, kuras kaut nedaudz ļauj samierināties ar nāvi. Retos gadījumos izdodas mieru un nemieru kā individuālus vai sabiedriskus konceptus apvienot vienā mākslas darbā, ” atzīmē izstādes kuratore Helēna Demakova.

No 11. septembra līdz 30. oktobrim Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas “Tête-à-Tête 2015” ietvaros notiks jauni vērienīgi mākslas notikumi, kas iezīmēs sākumceļu uz topošo Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju un vienlaicīgi piedāvās skatītājiem spilgtus mūsdienu kultūras notikumus.

Jau vēstīts, ka Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmu "Tete-a-Tete 2015” septebrī iesāka Dānijas laikmetīgās mākslas izstāde mākslas muzejā „Rīgas birža”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti