Atklās Jūrkalnes starptautiskā mākslas plenēra izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

10.jūlijā notiks Jūrkalnes starptautiskā mākslas plenēra izstāžu un vides objekta "Suitu tikšanās vieta Alsungā" atklāšana.

Šobrīd noslēgumam tuvojas jau piektais mākslas plenērs Jūrkalnē, kas tiek rīkots pēc mūziķa un mākslinieka Igo iniciatīvas. Mākslinieki būs pavadījuši desmit radošas dienas vēsturiskajā suitu novadā, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un kultūru. Pagājušā gadā aizsāktais suitu tematikas cikls tiek turpināts, un mākslinieki uzmanību vērš ne tikai uz Jūrkalni, bet arī Alsungu un Gudeniekiem.

Dažādās tehnikās savus darbus rada Kirils Panteļejevs, Kristīne Nuķe-Panteļejeva, Sandra Strēle, Madara Neikena, Jānis Dukāts, Esmeralda Purvišķe, Ingrīda Pičukāne, Elīna Titāne, Sanita Ābelīte, Igo, kā arī igaunietes Anniki Kari un Kornelia Kotto.

Savukārt Ivars Miķelsons kopā ar Juri Kraftu un Didzi Grodzu veido "Suitu tikšanās vietu" Alsungā, kas papildinās jau esošo vides objektu Gudeniekos. Neizpalika arī  Ilzes Dūdiņas vadītais bērnu plenērs, kur jaunieši no Ventspils novada piedalījās mākslinieku organizētājās radošajās darbnīcās.

10.jūlijā plkst. 12 tiks atklāts vides objekts "Suitu tikšanās vieta", kas atrodas autoceļa Kuldīga - Alsunga - Jūrkalne krustojumā aiz Alsungas centra virzienā uz Jūrkalni. Savukārt Jūrkalnes mākslas plenēra izstādes tiks atklātas plkst. 13 Pilsberģu krogā, plkst. 14 Rīvas krogā, plkst. 15 viesu nama "Imantas" restorānā un plkst. 16 Zaķu krogā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti