Kultūras ziņas

Mūžībā devies komponists Pēteris Plakidis

Kultūras ziņas

"Dirty Deal Teatro" – 10 gadi!

Eleonoras Pastares porcelāna «Meditācijas»

Atklāj Eleonoras Pastares porcelāna izstādi «Meditācijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Porcelāna muzejā atklāj mākslinieces Eleonoras Pastares personālizstādi “Meditācijas”. Tajā skatāmie darbi ir ārkārtīgi trausli un gaisīgi, iespējams, tas ir trauslākais, ko no kaprīzā materiāla var radīt.

Katrs skatītājs pats var minēt, vai aiz stikla vitrīnas māksliniece Eleonora Pastare Rīgas Porcelāna muzejā novietojusi porcelāna rozes vai magones. Kārtu kārtām balti un viegli krāsā niansēti, vietumis zeltaini ziedkausi, kurus kātu vietā balsta sarūsējušas naglas kā kontrasts trauslumam.

“Šie darbi ir ārkārtīgi smalki, ažūri. Porcelāns ir kaprīzs materiāls, te māksliniece vēl apgrūtinājusi sev uzdevumu - tie ir kā papīrs, vēl smalkāki,” stāsta Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu kuratore Ieva Nagliņa.

“Es tiešām taisu smalkus, gaisīgus, caurspīdīgus. Tā ir mana pieeja šim materiālam. Tā es redzu porcelānu, tā izjūtu. Te man notiek saruna. Tas jau neatļauj darīt to, ko tu iedomājies, tas nes savu korekciju. Tāpēc es saku – tas ir dialogs. Man gribas pamēģināt, vai atļauj to smalkumu. Līdz kaut kādai stadijai ir atļāvis,” stāsta māksliniece.

“Ja viņas iedvesmas avots ir daba, es teiktu, viņa gājusi soli tālāk un dabas tēlus savienojusi ar garīgo – domu un ideju pasauli,” norāda kuratore.

Eleonoras Pastares personālizstāde “Mediācijas” Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma līdz 8.oktobrim.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti