Aizputē atklās Annas Orniņas izstādi «Otrā atskaite»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Galerijā „Mētras māja” Aizputē 4.novembrī plkst.17.00 tiks atklāta Annas Orniņas grafikas darbu izstāde „Otrā atskaite”.

Anna Orniņa mācījusies Latvijas Universitātē un Latvijas Mākslas akadēmijā, kur ieguvusi maģistra grādu vizuāli plastiskajā mākslā – grafikā.

Izstādē skatāmi darbi, kas tapuši gan studiju laikā, gan pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas. Šobrīd māksliniece strādā teātra namā “Jūras vārti” par mākslinieciski izglītojošo programmu producenti, taču brīvajā laikā aizraujas ar grāmatu dizainu.

“Grafikās jaušams plakātisms un ilustratīvisms. Lai gan tieši to māksliniekiem bieži pārmet, tomēr šajā gadījumā tas ir apzināts solis. Plakāts kā mākslas veids mani vienmēr ir interesējis un interesē joprojām (bieži vien tā lakoniskā un trāpīgi ironiskā vēstījuma dēļ). No grafikas tehnikām saista sausā adata un linogriezums. Jāatzīst, ka vairāk strādāju augstspieduma tehnikā, jo tad nav nepieciešams speciāls aprīkojums. Bet pēdējos gados esmu pievērsusies datorgrafikai un dizainam. Maz atlicinu laika radošiem, stājgrafikas darbiem. Esmu iesaistījusies projektā "Kokmaizītes", kur kopā ar savu domubiedreni Baibu Altenu veidojam un radām kultūrvidei un izglītībai veltītas galda spēles bērniem un pieaugušajiem,” - tā par sevi un saviem darbiem stāsta māksliniece.

Annas Orniņas spēlei “Laimes nams” radītais noformējums konkursā “Gada balva dizainā 2011” atzīts par labāko darbu iepakojumu jomā. Arī konkursā “Gada balva dizainā 2014” māksliniece saņēmusi apbalvojumu – “Labākais iepakojuma dizains”. Kopā ar Baibu Altenu radīta spēle visai ģimenei “Burtošanas čempionāts”, kas galda spēļu cienītāju vidū ieguvusi lielu atzinību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti