Kultūras ziņas

Kosmiskais ceļojums ar šķīvīti

Kultūras ziņas

Vecgada koncerti zelta griezumā

2017. gads mākslā - ar un bez rāmjiem

2017. gads mākslā. Cilvēki nebaidās no laikmetīgās mākslas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gads mākslā – mākslas dzīves raibumi visapkārt, mākslas festivāli, māksla pie sienas, māksla mūsu galvās un atmiņās. Kas visspilgtāk raksturo 2017. gada mākslas dzīves norisi? – kultūras ziņas ar ekspertu palīdzību ierāmē šī gada mākslas dzīves spilgtākos notikumus un tendences, taču, kā kultūras ziņu veidotājiem norāda mākslas zinātniece Inese Baranovska, šis gads skaidri parāda, ka cilvēki aizvien mazāk baidās no laikmetīgās mākslas.

Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše kā nozīmīgu notikumu izceļ jaunā muzeja „Zuzeum” tapšanu, kā arī Helēnas Demakovas programmu „Māksla publiskā telpā”.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas rektors, mākslinieks Kristaps Zariņš vērš uzmanību uz Mākslas akadēmijas mācībspēku un studentu izstādēm, kas notikušas šā gada laikā. Tāpat mākslinieks min mecenātu Zuzānu kolekcijas izstādi Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Tikmēr Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja, mākslas zinātniece Inese Baranovska atzīmē to, ka ar mākslu saistītas institūcijas aktīvi darbojas ne tikai Rīgā, bet arī Cēsīs, Kuldīgā, Valmierā, Rēzeknē un Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī. Tāpat mākslas zinātniece izceļ šobrīd Nacionālajā mākslas muzejā skatāmo izstādi „Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze” un to, ka

„cilvēki arvien vairāk un vairāk interesējas par mākslu un nāk uz mākslas sarunām, un nebaidās no laikmetīgās mākslas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti