Kultūras ziņas

Ķimeles režijā uzplaukst Eiridīkes un Orfeja mīlestība

Kultūras ziņas

Bērnu raidījumam "Kas te? Es te!" 10 gadi!

Sākušies Rīgas Grāmatu svētki

Sākušies Rīgas grāmatu svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Grāmatu prezentācijas, tikšanās ar autoriem un izdevējiem, kā arī iespēja mainīties ar literatūras sējumiem – tas viss notiek Rīgas grāmatu svētkos. Sestdien, 21.oktobrī, īpaša diena visiem mazo, ilustrēto dzejoļu grāmatiņu “Bikibuks” mīļotājiem – notiks Bikibuka festivāls. Tajā varēs sastapt lielu daļu mākslinieku, kas grāmatiņas ilustrējuši un piedalīties noslēdzošā “Bikibuka” atvēršanas svētkos.

Dokumenti

Grāmatu svētku kultūras programma

Lejuplādēt

545.32 KB

Kopumā Latvijā darbojas aptuveni simts profesionāli grāmatu izdevēji. 32 no tiem būs sastopami piektdien, 20.oktobrī, atklātajos Rīgas grāmatu svētkos. Protams, uzmanības centrā jaunākie izdevumi. Tomēr šeit ir atrodamas arī grāmatizdevēju raritātes.

Rīgas grāmatu svētku atklāšanas brīdī Kongresu namā apmeklētāju nav daudz. Šie jau ir 18. svētki, un rīkotāji prognozē, ka grāmatu fanu lavīna pie stendiem lauzīsies rīt. Viens no iemesliem – svētku laikā grāmatas būs nopērkamas par zemākām cenām.

„Faktiski vispār tas, ka grāmatas Latvijā ir dārgas, ir mīts. Izdevēji vienmēr ir rūpējušies par to, lai grāmatas būtu kaut cik pieejamas,” saka Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes locekle Renāte Punka.

Savukārt tie, kuriem maka biezums ierobežo jauno grāmatu pirkšanu, tradicionāli ir sastopami grāmatu maiņas punktā. Šeit arī var tikt pie visdažādākās literatūras, tiesa gan, pretī atnesot citu grāmatu.

Grāmatu svētki Kongresu namā notiks līdz svētdienai, 22.oktobrim. Un to laikā gaidāmas tikšanās ar autoriem, pasākumi bērniem un 10 jaunu grāmatu prezentācijas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti