Kultūras ziņas

Rīgā notiek Starptautiskais romu festivāls

Kultūras ziņas

Virtuālā pasaule un realitāte RIXC festivālā

Dens Brauns par savu jaunāko romānu "Origin"

Rakstnieks Dens Brauns: Cenšos rast līdzsvaru starp zinātni un reliģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 17.oktobrī, Barselonā notika amerikāņu rakstnieka Dena Brauna jaunākā romānā “Origin” pasaules prezentācija un izdevēju bankets. Pasaulslavenā “Da Vinči koda” autors ar žurnālistiem tikās ievērojamajā “Casa Mila”, kuru projektējis ģeniālais Antonio Gaudi. Vieta nebija izvēlēta nejauši, jo tieši šīs ēkas augšstāvā mitinās viens no romāna galvenajiem varoņiem.

Romānā “Origin” Dens Brauns viegli uztveramā valodā turpina runāt par lietām, kas satrauc mūsdienu pasauli. Arī šī darba centrālā persona ir slavenais simbolu pētnieks profesors Lengdons, kurš Barselonā tiek iejaukts bīstamās globālās spēlēs, kas var maksāt viņa dzīvību. Reliģija un zinātnes ceļi krustojas arī šajā Brauna grāmatā.

„Es savās grāmatās ļoti cenšos rast līdzsvaru starp zinātni un reliģiju,” saka rakstnieks. „Grāmatā ir gan vienas, gan otras pārliecības pārstāvji. Es cenšos rosināt dialogu starp šīm pozīcijām."

"Mans varonis no "Sagrada Familia" baznīcas atspoguļo manis paša priekšstatus par reliģiju. Esmu pārliecināts, ka tai jābūt atbalsta struktūrai, kas palīdz trūkumā nonākušajiem, kas atbalsta morāli un turpina arī pati savu attīstību, jo citādi tā iznīks. Bet labi apzinos, ka ne visi garīdznieki ir sajūsmā par manu darbu," norāda Dens Brauns.

Sarunā tika skarts arī aktuālais katalāņu līderu aresta jautājums. Dens Brauns izteica cerību, ka konfliktējošas puses pratīs vienoties mūsdienu pasaulei piemītošā civilizētā un saprātīgā formā.

Dena Brauna latviešu izdevējs apgāds "Kontinents" sola, ka romāns "Origin" latviešu valodā iznāks decembrī. Darba latviešu nosaukums vēl tiks precizēts.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti