Nīderlandē prezentē grāmatu «Personiskā Latvija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Hāgā 4.aprīlī notikusi latviešu reportiera – publicista Ata Klimoviča grāmatas „Personiskā Latvija. Divdesmitā gadsimta stāsti” prezentācija. Pasākumā bija klāt arī grāmatas autors, kas piektdien grāmatu prezentē arī Briselē.

Grāmatā, kas saņēmusi Latvijas Literatūras gada Speciālbalvu „Īpaši notikumi Latvijas rakstniecībā 2011”, Atis Klimovičs piedāvā citādu skatījumu uz Latvijas vēsturi. Vairāku gadu garumā viņš intervējis ļaudis no brīvās Latvijas paaudzes, aicinājis viņus izstāstīt savu personisko Latvijas vēsturi. Lielākā daļa cilvēku, kas grāmatā publiskojuši savu dzīvi, nav plaši zināmi. Viņi ir cienījamā vecumā, bieži vien vientuļi, turklāt grāmatas iznākšanas brīdī daži jau aizgājuši viņsaulē. Grāmatas noskaņa ir gaiša un uzrunājoša. Tajā ir trīsdesmit astoņi dažādu uzskatu un likteņu cilvēku stāsti, kā arī fotogrāfijas, kurās attēloti tā laika notikumi un personības.

Ata Klimoviča, kas pazīstams kā pasaules „karsto punktu” reportieris, žurnāla „Rīgas Laiks” interviju autors, grāmata „Personiskā Latvija. Divdesmitā gadsimta stāsti” tika publicēta visai nesen – 2011. gadā.

Pasākums Hāgā rīkots, lai ārzemēs dzīvojošie tautieši, īpaši jaunieši, zinātu Latvijas vēsturi, caur cilvēku likteņiem uzzinātu par 20. gadsimta diviem kariem, deportācijām un Latvijas valsts atmodu un atjaunošanu.

Prezentāciju – diskusiju organizē Latvijas vēstniecība Nīderlandē sadarbībā ar fondu „Laimas zeme”, kas piesaista emigrējušos tautiešus un palīdz tiem atgriezties dzimtenē. Grāmatas prezentācija ir cikla otrais pasākums, kas tapis ar Latvijas vēstniecības Nīderlandē un personīgi vēstnieka Māra Klišāna atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti