Konferenci «Jaunākā literatūra» iesāks studentiem veltīta diena un «Trako veču tiesa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Literatūras gada balvas pasākumu ietvaros 19. un 20.aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks konference „Jaunākā literatūra”.

Otrās dienas programmā humanitāro un sociālo zinātņu jomu speciālisti, nozares praktiķi un studenti spriedīs par jaunākās latviešu un latgaliešu prozas un dzejas problēmjautājumiem; uzmanība tiks pievērsta arī dzejas debijām un bērnu literatūras situācijai, kā arī jaunākajai krievu valodā Latvijā rakstītajai literatūrai.

Konferences pirmā diena, 19.aprīlis, būs veltīta īpaši studentiem.

„Studentiem ir paredzētas vairākas lekcijas par to, kā tulkot latviešu literatūru un vest to ārpus Latvijas robežām. Inga Bodnarjuka vēstīs par ceļu uz Londonas grāmatu tirgu 2018.gadā; Liega Piešiņa stāstīs par jaunāko latviešu literatūru Latvijas bibliotēkās. Būs arī pašu studentu diskusija un nopietna Marijas Semjonovas lekcija par patības meklējumiem latviešu literatūrā. Pirmās dienas noslēgumā būs interesanta literārā performance „Trako veču tiesa”, proti, literārajā tiesā tiks „tiesāts” Paula Bankovska stāstu krājums „Trakie veči”. Tā ir tāda maza ēverģēlība, paspēlēšanās ar tekstu, ar literārajām kvalitātēm, tēliem. Tekstu tiesās „veču kompānija” – tiesnesis Ilmārs Šlāpins, prokurors Toms Treibergs un advokāts Jānis Ozoliņš,” stāsta konferences rīkotāja, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta izpilddirektore Sigita Kušnere.

Jau vēstīts, ka konference tiek rīkota, lai aktualizētu Latvijas laikmetīgās literatūras procesu. Šonedēļ - 21. aprīlī plkst. 18 mūzikas namā „Daile” tiks pasniegtas arī Latvijas Literatūras gada balvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti