Iznācis Dainas Sirmās otrais dzejas krājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevniecība "Pētergailis" laidusi klajā Dainas Sirmās dzejas krājumu "Iekšpagalms". Tā ir dzejnieces otrā grāmata.

Daina Sirmā debitēja dzejā 53 gadu vecumā ar krājumu „Kailsals”, kas tika atzīts par 2012.gada spilgtāko debiju Latvijas literatūrā. Krājumā dzejnieces dzīves pieredze un emocionālās atklāsmes uzrunā lasītāju īpašā dzejas „rokrakstā”, kas veido Dainas Sirmās dzejas kodu ar oriģinālo dzejas nokrāsu un valodu.

Daina Sirmā dzīvo Valmierā un Dikļu pagasta Radziņos. Absolvējusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes maģistrantūru. 2010.gadā apmeklējusi „Literārās Akadēmijas”  dzejas meistardarbnīcu. Strādā Valmieras Valsts ģimnāzijā par latviešu valodas un literatūras skolotāju. Dzejas meistardarbnīcas vadītājs Ronalds Briedis atzinis Sirmo kā vienu no spožākajām debitantēm, kuras dzejas krājums nedrīkst pazust kāda "samizdata" grāmatu grēdā. 

„Dainas Sirmās „Iekšpagalmā” aizrit dzīve un vēsture. Tā ir vieta, kas redzējusi jurģus, gadatirgus un ūtrupi. Kur zemi izdangājuši ratu riteņi un karavīru zābaki. Pavasaros un rudeņos, kad dubļu dēļ pagalms kļūst neizstaigājams, pie mājas sliekšņa ir nolikts galošu pāris, bet ziemās – sniega lāpsta. Taču vispirmām kārtām tā ir vieta, kur atbalsojas skanīgā un bagātā tautas valoda. Mūsu elpas telpa,” - tā par jauno Dainas Sirmās dzejas krājumu izsakās grāmatas redaktors Ronalds Briedis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti