Izdota klejotāja Harija Vagranta «Ielu muzikanta dienasgrāmata»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Apgādā "Mansards" izdotajā grāmatā atainota latviešu mūziķa, klejotāja, stopētāja Harija Vagranta pieredze, apceļojot Eiropas galvaspilsētas, muzicējot uz ielām, guļot pilsētas parkos un piedaloties pašpietiekamās komūnās.

Ceļojuma apraksts dienasgrāmatā jeb viena vasara maršrutā Latvija–Lietuva–Polija–Slovākija–Ungārija–Austrija–Čehija–Vācija tapis, aizmirstot rutīnu, budžetu un rūpes, lai gan – aizmirst pavisam to nevar un kaut kad nākas atgriezties mājās. Grāmatā lasītājs atklās dažādus stopēšanas veidus, pasaules pilsētu raksturus, veidus, kā pareizi ierīkot guļvietu aiz benzīntanka un kā no alus skārdenes pagatavot mobilu gāzes plīti.

Harijs Vagrants (īstajā uzvārdā Kadiķis) ir ceļotājs, mūziķis grupā “Zāle” un publicists. Beidzis Teoloģijas fakultāti, aizrāvies ar dažādu netradicionālu mūzikas instrumentu spēli. Mazbudžeta ceļošana ir Harija aizraušanās un reizē mēģinājums transcendēt pašam sevi.

“Pilna laika ielu muzikants varu atļauties būt tikai reizēm, maksimums uz kādu pusgadu. Protams, reizēm gribētos ilgāk, jo ielu muzicēšana sevī ietver arī dažādu kultūru iepazīšanu, tomēr man patīk dzīves dinamika, un nereti, pusgadu esot ceļā, sapņoju tikai par gultu un vienu konkrētu vietu, kur palikt,” stāsta Vagrants.

Grāmatas atklāšana notiks 20. jūnijā plkst. 19.00 Raiņa un Aspazijas muzejā (mājā) Baznīcas ielā 30.

Kā raksta pats autors, “laipni aicinātas visas ar apziņu apveltītas radības, to skaitā: sapņotāji, dzīvniekvalodu pratēji, koku draugi, mistiķi, jauno laiku apcerētāji un veco laiku atminētāji!” Būs iespēja uz vietas iegādāties grāmatu. Mūziku daiņos grupa “Zāle”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti