Teātris.zip

"Teātris.zip" iesaka: JRT izrāde "Mans nabaga Marats"

Teātris.zip

Ciklā "Teātris.zip" Valmieras teātra "Klaidoņa lūgšana"

Ciklā "Teātris.zip" Nacionālā teātra izrāde "Lūgšana resnajai tantei"

Izdos nepublicētos Selindžera darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iespējams, jau pēc diviem gadiem dienas gaismu ieraudzīs Džeroma Deivida Selindžera darbi, kurus rakstnieks radījis laikā, kad dzīvoja no sabiedrības nošķirtu dzīves veidu.

Selindžers – viens no visu laiku slavenākajiem amerikāņu rakstniekiem pavadīja nošķirtībā no sabiedrības četrdesmit gadus.

Rakstnieka pārstāvji apliecinājuši, ka tiks izdotas vismaz piecas grāmatas, kuras turpinās iepriekšējo darbu – „Frenija un Zjūijs” un „Uz kraujas rudzu laukā” varoņu dzīves. Dzīvojot stingrā slepenībā un noslēgtībā, Selindžers rakstījis ne tikai romānus, bet pat pamācību hinduisma mācībā. Selindžera testamentā norādīts, ka tās publicējamas tikai 2015. gadā.

Šīs nedēļas beigās uz Amerikas kinoekrāniem parādīsies dokumentālā filma „Selindžers”, kurā populāri aktieri un literāti stāsta par milzīgo ietekmi, kuru savdabīgā autora darbi atstājuši Rietumu kultūrā.

Rakstnieka grāmatas tulkotas bezmaz visās pasaules valodās, pēc tām uzņemtas filmas un teātra izrādes. Režisora Pētera Krilova iestudējums „Lūgšana resnajai tantei”, kas veidots pēc Selindžera darba „Frenija un Zjūijs” motīviem, pirms diviem gadiem saņēma teātra balvu „Spēlmaņu nakts” kā gada labākā izrāde. Oktobrī tā atgriezīsies uz Nacionālā teātra skatuves.

Viņš ir ļoti gudrs un izglītots autors. Kā sacījis Folkners, tās ir sirds asinis – kopīgas katram cilvēkam problēmas, pašatklāsme utt.,” skaidro Pēteris Krilovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti