Kultūras ziņas

Vai Gaismas Pils gatava grāmatu ķēdei?

Kultūras ziņas

Pēdējo nedēļu iespējams balsot par 1kg kultūras

Grāmatu ķēde jau šo sestdien!

Grāmatu ķēde jau šo sestdien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau šo sestdien un svētdien notiks lielākie Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumi. Viens no spilgtākajiem notikumiem ir akcija „Gaismas ceļš”, jeb "Grāmatu draugu ķēde". Tās ietvaros Rīgas ielās garā rindā stāsies cilvēki un no rokas rokā pa vienai pados 15 tūkstošus grāmatu. Ķēdes sākums – Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka Barona ielā, beigas – jaunuzceltā Gaismas pils Daugavas kreisajā krastā.

Liela daļa no 15 tūkstošiem ievalcētajām grāmatu ķēdes grāmatām ir akcijas “Tautas grāmatu plaukts” ietvaros saņemtās. Raugoties, kādi eksemplāri saņemti un kādi vēstījumi tajos atstāti, top skaidrs, ka katrs ķēdes dalībnieks caur savām rokām izlaidīs ne tikai Latvijas Nacionālās bibliotēkas dārgumus, bet arī tautas relikvijas.

Pirmā atputekļotā, dezinficētā un plastikāta maisiņā ievalcētā grāmata no tagadējās Nacionālās bibliotēkas ēkas tiks iznesta pulksten 12.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkas īpašumā ir aptuveni četri miljoni izdevumu vienību. Grāmatu ceļā dosies tikai neliela daļa. Pārējās grāmatas un drukas materiālus liks kastēs un uz jauno bibliotēkas ēku vedīs ar transportu.

Ķēdes organizatori nedēļas gaitā sazināsies ar visiem dalībniekiem, kas pieteikušies līdz šim, bet līdz pat piektdienai var vēl reģistrēties "Gaismas ceļam".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti