Egona Līva piemiņas balvai «Krasta ļaudis» izvirza 12 grāmatas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” informē, ka izsludinātajam konkursam uz Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis” nominācijā “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā” izvirzīti 12 literārie darbi; nominācijai “Labākais skolu jaunatnes literārais darbs „Ietin Latviju pasaku villainē”” saņemti 19 darbi.

Nominācijai “Labākā grāmata” grāmatas izvirzījušas četras izdevniecības – apgāds “Dienas Grāmata” (Māra Zālīte “Mamma un tētis kūrortā”; Inga Ābele “Duna”; Laima Kota “Istaba”; Andra Manfelde “Virsnieku sievas”; Jānis Einfelds “Dunduri un dēmoni”; Māris Bērziņš “Gūtenmorgens. Otrreiz”; Nora Ikstena “Trīs”; Kristīne Ulberga “Tur”; Lilija Berzinska “Lamzaks meklē lamzaku”), apgāds “Zvaigzne ABC” (Rimants Ziedonis “Pastaiga”), izdevniecība “Lauku Avīze” (Jana Egle “Gaismā”) un izdevniecība “Sava grāmata” (Aina Pāvulīte ““Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…”:Atmiņu stāsti. Vēstis no 20.gadu simteņa”).

Iesniegtos darbus izvērtēs Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Linda Zulmane, Mg. philol., Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore; Edgars Lāms, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesors, un Nauris Lazdāns, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” vadītāja vietnieks.

Savukārt iesniegtos skolēnu darbus vērtēs Normunds Dzintars, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs, Baiba Lāma un Valda More – latviešu valodas un literatūras skolotājas, kā arī Linda Zulmane un Sandra Okuņeva – Liepājas Universitātes lektores.

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” pasniegšana notiks Liepājā 2017. gada 16. septembrī.

Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā.

Iepriekšējā gadā Egona Līva balvu saņēma rakstniece Inese Zandere.

Kā ziņots iepriekš, līdz šī gada 28. jūlijam Latvijas izdevniecības tiek aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt, Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt literārās pasakas, kas atbilst konkursa moto “Ietin Latviju pasaku villainē”.

Piemiņas balva ”Krasta ļaudis” 2017 tiks piešķirta divās kategorijās:

- Par labāko oriģinālliteratūras prozas darbu latviešu valodā 2016/2017;
- Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu „ Ietin Latviju pasaku villainē” 2016/2017.

Egona Līva vārds ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Rakstnieks aicināja savos darbos būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā. Rakstnieka devums vēl joprojām ir spilgta lappuse latviešu rakstniecībā.

Egona Līva piemiņas balvas konkursu ”Krasta ļaudis” organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju un Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti