Balva par mūža ieguldījumu literatūrā Margaritai Stārastei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien paziņoti „Latvijas Literatūras gada balvas 2013” nominanti piecās kategorijās, bet divu balvu laureāti zināmi jau šobrīd - Anna Kuzina izpelnījusies speciālbalvu par ieguldījumu literatūrzinātnē, bet nesen mūžībā aizgājusī Margarita Stāraste godalgota ar mūža balvu.

Margaritas Stārastes balvu par mūža ieguldījumu literatūrā saņems laureātes ģimene. Literatūrzinātniece Andra Konste saka, ka šis ir īpašs gadījums: „Tā nu reiz ir iznācis, ka māksliniece par šo balvu laikam pat neuzzināja, par ko, protams, ļoti žēl. Šis bija tāds īpašs gadījums, kad mēs, saprotot situāciju, par mūža balvu paziņojām uzreiz pēc tās piešķiršanas, un tad māksliniece vēl bija dzīva.”

Viņa aizgāja mūžībā starp balvas piešķiršanu un saņemšanu. Tāpēc žūrija nolēma, ka balvu saņems viņas ģimene, kas turpinās glabāt un popularizēt viņas piemiņu,” teic Konste.

Literatūrzinātniece saka lielu paldies Margaritai Stārastei par viņas ieguldījumu latviešu literatūrā.

Mēs visi, protams, skumstam par mūsu „Zīļuka” vecmāmiņas aiziešanu. Tā kā man šķiet, ka šī mūža balva ir ļoti tuva daudzām paaudzēm. Par to māksliniecei vēlreiz liels paldies”

Kā vēstīts, Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisija šodien nosaukusi Latvijas rakstniecības 2013. gada literāri augstvērtīgākos darbus piecās nominācijās. Laureāti tiks nosaukti un apbalvoti ceremonijā pēc trim nedēļām - 24. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti