Kultūras ziņas

Lieldienu pasijas Rīgas Domā

Kultūras ziņas

Komponista Kārļa Lāča "Krusta ceļš"

Skolēns: "Aspazija bija ļoti sīka būtne"

Aizritējis pirmais lasītprieka veicināšanas konkurss «Plašais apvārsnis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Salaspilī mīlestībā pret Raini un Aspaziju 7. aprīlī sacentās jaunie viņu daiļliteratūras lasītāji. Kultūras namā pašu veidotus karogus abiem literātiem prezentēja vairāk nekā 40 bērnu. Turklāt šis ir tikai pirmais no pieciem šādiem reģionālajiem konkursiem. Katram atvēlētajās divas minūtēs bija jāizskaidro savs veikums. Kā jau uztraukuma brīžos, mēles mežģi un pārteikšanās gadījās ne vienam vien. Tās par laimi konkursa gaisotni tikai atbrīvoja.

Konkursa dalībnieču vidū arī trešklasnieces, kas līdztekus šā gada jubilāru pāra darbiem mēdz šo to nočiept arī no mammas grāmatu plaukta, iepazīstot Šerloku Holmsu un citus pieaugušo literatūras varoņus.

Konkursa gaitā izskan žilbinoši viedokļi. Piemēram, ka Aspaziju vienmēr bijis grūti saprast, jo viņa ir ļoti sīka būtne. Cits skolēns domā, ka Aspazija un Rainis līdzīgi kā gājputni dodas uz siltajām zemēm, reiz devušies izsūtījumā uz Sibīriju.

Salaspilī notiek pirmais no lasītprieka veicināšanas konkursa “Plašais apvārsnis” pieciem reģionālajiem konkursiem. Rīkotājiem par lielu pārsteigumu šogad konkursam kopumā pietikušies ap sešiem tūkstošiem bērnu. Dalībnieku mērķis un galvenā balva šogad – bezmaksas vasaras nometne Raiņa un Aspazijas iemīļotajā Jūrmalā.

„Savukārt mūsu mērķis ir parādīt visai Latvijai, ka mums ir tādi bērni, jo vaimanāt par to, ka bērni nelasa, ir nožēlojami,” uzsver dzejniece, konkursa žūrijas locekle Inese Zandere. „Galvenais ir darīt ar bērniem kaut ko kopā, lai viņi lasītu. Parādīt tos, kuri lasa, lai viņus cienītu skolās un bibliotēkās. Lai viņi būtu redzami.”

Konkursu, atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150. jubileju, rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti