Rīta Panorāma

Melbārde: Ir jāspēj sastrādāties ar nozari

Rīta Panorāma

"Latvijas Pasts" šogad plāno strādāt ar vairāku miljonu latu peļņu

Žagars: Melbārde ir pieredzējusi profesionāle ar labu izglītību

Žagars: Melbārde ir pieredzējusi profesionāle ar labu izglītību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iespējamā kultūras ministre un pašreizējā Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Dace Melbārde ir pieredzējusi profesionāle ar labu izglītību, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars.

Tieši pēc konflikta ar Žagaru un tam sekojošā premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") lēmuma amatu zaudēja iepriekšējā ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Žagars pauda, ka Melbārdei ir laba izglītība, kas neesot mazsvarīgi, un viņa varētu būt laba kultūras ministre. "Ja mana atcelšana no [operas direktora] amata bija maksa par jaunu ministru [..], es varu šo maksu nest" pauda Žagars.

Jau kritiskāks Žagars bija par notiekošo operā. Viņš norādīja, ka nav ticies ar tagadējo operas vadītāju Inesi Eglīti. Medijos gan bija ziņots, ka šāda tikšanās notikusi. Žagars pieļāva, ka ar to bija domāta nejauša tikšanās gaitenī.

Tomēr Žagars izteica nožēlu, ka jaunā vadītāja nav ienākusi amatā, vienu gadu amatā paliekot vēl Žagaram. Sezonu kopā strādājot vecajam un jaunajam direktoram, būtu iespējama amata pārmantojamība. Tāpat viņš atzinu ar nožēlu, ka viņa 17 gadus ilgā pieredze operas vadītāja amatā šobrīd nav Latvijā derīga, jo konkursā uz trešo, vakanto valdes locekļa viņš nekandidēja.

Savu turpmāko karjeru Žagars saista ar režisora darbu. Tiesa, šogad Latvijā viņš izrādes vairs neiestudēs.

Vēstīts, ka konflikta starp Žagaru un Jaunzemi-Grendi iznākumā amatu zaudēja abas amatpersonas. Jaunzeme-Grende vainoja Žagaru vājā operas vadībā, savukārt Žagars apgalvoja pretējo, tādējādi pretstatījums kļuva arvien dziļāks un dziļāks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti