Kultūras ziņas

Rīt beidzas "Kilograms kultūras 2015" fināla balsojums

Kultūras ziņas

Nosauc "Lielās mūzikas balvas 2015" nominantus

Uz Tabakas fabriku gaida arī Kultūras akadēmija

Uz Tabakas fabriku gaida arī Kultūras akadēmija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uz Tabakas fabrikas rekonstrukciju gaida ne tikai Jaunais Rīgas teātris (JRT), bet arī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA). Tiesa, LKA pārvākšanās uz Tabakas fabriku paredzēta pēc otrās kārtas jeb radošā kvartāla izveides pabeigšanas.

Kā iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā „Kultūršoks” jau stāstīts, Tabakas fabrikas projekta autoru un īstenotāju domstarpības liek šaubīties vai JRT uz turieni varēs pārcelties jau šovasar, kad teātra ēku slēgs uz remonta laiku. Tomēr ēkas īpašnieki un rekonstrukcijas pasūtītāji ''Valsts nekustamie īpašumi'' apgalvo, ka viss noritēs pēc plāna.

Tikmēr uz Tabakas fabrikas telpām jau rindā gaida nākamie iemītnieki.

"Tas, uz ko mēs mēģinām virzīties, ir, ka Kultūras akadēmija pārceļas uz turieni. Tam ir absolūti racionāls pamats. Akadēmijai šobrīd ir  2200 kvadrātmetru, un Ludzas iela nav pārāk patīkama," saka Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš, skaidrojot, ka projekts ir pietiekami sarežģīts. "Tur ir trīs objekti kopā saslēgti – Tabakas fabrika, Jaunais Rīgas teātris un pat Ludzas iela."

Iecerēts, ka LKA apsaimniekos ne tikai Tabakas fabrikas ražošanas ēku, ko pašlaik rekonstruē JRT vajadzībām, bet arī ēkas ap to. Uz tām varētu pārcelties arī laikmetīgās mākslas galerija "kim?" un Kinomuzejs.

"Mēs skatāmies uz to kvartālu kompleksi, lai viss kvartāls kopumā tiktu apdzīvots," skaidro Voldiņš.

LKA Tabakas fabrikas projekta vadītāja Agnese Hermane norāda, ka augstskola ir apņēmības pilna darboties kā topošā kvartāla vadošais spēlētājs.

"Pēc teātra aiziešanas no kvartāla paies laiks, jo telpas ir jāpiemēro akadēmijas vajadzībām. Būs virkne telpu, kas ir atbilstošas akadēmijai, taču daļa telpu būs jāpiemēro. Ļoti ceram uz 2020. gadu," norāda Agnese Hermane.

Tabakas fabrikas otrās kārtas jeb radošā kvartāla izveidei ar LKA kā galveno apsaimniekotāju jau paredzēti Eiropas Savienības fondu līdzekļi piecu miljonu eiru apmērā, kuri jāapgūst, vēlākais, līdz 2022. gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti