Uz Rīgas Krievu teātra vadītāja amatu pretendē pieci kandidāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atklātā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) “Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" valdes locekļa amatu saņemti pieci pretendentu pieteikumi.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pildīs Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretārs Sandis Voldiņš, komisijas priekšsēdētāja vietnieces pienākumus - KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone. Komisijas locekļi – VSIA “Dailes teātris” valdes loceklis Andris Vītols, Pārresoru koordinācijas centra kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Sarmīte Ozola un neatkarīgais eksperts – Latvijas Teātra padomes pārstāvis, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

Ziņots, ka pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā (iegūta pēdējo septiņu gadu laikā), teicamas latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu (t.sk. krievu valodas) zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozarēm, (īpaši teātra nozari), zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību (t.sk. finanšu vadību), labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiska, konceptuāla un radoša domāšana, labas darba organizācijas un vadības prasmes

Tāpat Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amata pretendentiem bija jāiesniedz teātra iepriekšējās trīs gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Jau ziņots, ka ilggadējais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes loceklis Eduards Cehovals 3.oktobrī Kultūras ministrijā vērsās ar iesniegumu, kurā lūdza nepagarināt ar viņu darba attiecības; E.Cehovala darbības pilnvaru termiņš beidzas 29. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti