Kultūras ziņas

Piesaki pretendentus Ziedoņa apbalvojumam!

Kultūras ziņas

"Klasika" svin 20. jubileju

Tiesa nesaskata pamatu prasības celšanai

Tiesa noraida Millera pieteikumu par elektrības pieslēgšanu koncertzālei «Rīga»; meklēs citas telpas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krāslavas rajona tiesa noraidījusi koncertzāles "Rīga" vadītāja Jura Millera pieteikumu nodrošināt prasību, nekavējoties pieslēdzot koncertzālei elektrību, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesā skaidroja, ka pēc būtības tiek skatīta lieta par koncertzālei radītājiem zaudējumiem, lēmums nav pieņemts. Turklāt Millers ir vērsies tiesā ar prasību palielināt prasījuma summu par koncertzālei radītajiem zaudējumiem. Tiesa ir pieņēmusi pieteikumu un nosūtījusi Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) ar to iepazīties.

Ņemot vērā tiesas lēmumu attiecībā uz elektrības atjaunošanu, Millers meklē iespējas ieplānotos pasākumus pārcelt uz citām telpām. Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka no tiesas pieņemtā lēmuma izriet, ka pieņemta koncertzāles "Rīga" mantiskā prasība pret LZA par koncertzālei nodarītajiem zaudējumiem, bet tiesnese nesaskatīja cēloņa sakarību starp zaudējuma rašanos un elektrības atslēgšanu.

"Tagad mēs objektīvi izvērtēsim, kas ir racionālāk - meklēt pasākumiem citas telpas vai īrēt ģeneratorus," sacīja koncertzāles "Rīga" vadītājs, piebilstot, ka ģeneratoru izmantošana izmaksās ļoti dārgi, kā arī ar to palīdzību būtu ļoti grūti apsildīt koncertzāles telpas. "Skatīsimies, uz kurieni tehniski ir iespējams pārcelt ieplānotos pasākumus," akcentēja Millers, norādot, ka koncertzāles ieplānotie pasākumi notiks, tikai jautājums tagad ir, kādās telpās.

Jau ziņots, ka starp koncertzāli "Rīga" un LZA patlaban notiek vairākas tiesvedības. Lai visas tiesas notiktu pēc iespējas ātrāk, izskatāmās lietas no Rīgas pārceltas uz Krāslavas rajona tiesu. Viena tiesas sēde jau notikusi novembrī un to koncertzāle "Rīga" ir uzvarējusi. Pamata lieta par koncertzāles "Rīga" un LZA līguma tiesiskumu tika skatīta decembra sākumā, bet, ņemot vērā to, ka LZA nebija iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus, nākamā sēde noteikta februārī.

Šā gada 1.janvārī LZA īstenoja iepriekš izteikto brīdinājumu un atslēdza elektroenerģijas pievadi koncertzālei "Rīga". Millers uzskata, ka šādai rīcībai LZA neesot bijis tiesiska pamata. Savukārt kopš pagājušā gada rudens LZA koncertzālei "Rīga" ir atslēgusi apkuri.

Millers uzskata, ka LZA cenšas panākt SIA "Rīgas koncertzāle" maksātnespēju, jo tad LZA ir tiesības pārņemt visus ieguldījumus, neizmaksājot nekādas kompensācijas.

Kā ziņots, LZA 20015.gada jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga", to pamatojot ar telpu nomas un siltumenerģijas parādiem. LZA vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpināja veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus. Līguma laušana vēl jāvērtē tiesai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti