Rīgas dome plāno paplašināt Nacionālā teātra ēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien, 19.martā, apstiprināja ieceri pārņemt valstij piederošo īpašumu Kronvalda bulvārī 2B jeb pašreizējo tenisa kortu aiz Latvijas Nacionālā teātra un perspektīvā paplašināt Latvijas Nacionālā teātra ēku, kas ir Rīgas domes īpašums.

Teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis deputātus informēja, ka šī zeme ir vienīgā iespējamā no apkārtesošajiem īpašumiem, kur teātra ēkai attīstīties. Kad viņš pirms 12 gadiem sāka strādāt Latvijas Nacionālajā teātrī, īpašums Kronvalda bulvārī 2B bija nodots privatizācijai. Teātris ar Kultūras ministriju septiņus gadus tiesājās par tiesībām zemi pārņemt. Esošie tenisa korti kā vaļēji tenisa korti ar tenisīta segumu tiek izmantoti neregulāri tikai pāris mēnešu gadā. Uzņēmums, kas ir šo kortu īrnieks, par zemes nomu maksā neadekvāti mazu nomas maksu, informēja Rīgas dome.

Zemes nomas līgums ir spēkā līdz 2021. gadam. Pārņemot zemi īpašumā, Rīgas domes Īpašuma departaments pārņems arī šo nomas līgumu.

Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”) uzsvēra, ka, pārņemot līgumu no valsts un pārjaunojot to, “runāsim arī par nomas maksas pacelšanu”.

“Līdz 2021. gadam varam sākt metu konkursa izsludināšanu un projektēšanu jaunajai teātra piebūvei, lai 2021.gadā, kad būs pabeigta Mežaparka estrāde, teorētiski varētu sākt celtniecību,” sacīja Burovs.

Rubenis pastāstīja, ka teātris domājis par paplašināšanos, jo tam ir nepieciešama pārvietojamā skatuve, kā arī darbnīcas un noliktavas, kuras esošajā ēkā nav bijušas paredzētas un šobrīd atrodas Buļļos.

Lēmums par nekustamā īpašuma Kronvalda bulvārī 2B pārņemšanu Rīgas domes īpašumā stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas domes sēdē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti