Raiņa un Aspazijas vasarnīcā nozagti vērtīgi eksponāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā 21.jūnijā tika nozagti muzeja eksponāti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna. Nozagto priekšmetu aptuvenā vērtība ir apmēram 14 000 eiro.

21. jūnijā ap pulksten 17.20 Valsts policija saņēma informāciju no muzeja darbiniecēm par to, ka Raiņa un Aspazijas muzejā, kas atrodas Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā, ir nozagti Rainim kādreiz piederoši priekšmeti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna. Noziegums izdarīts no pulksten 17.00 līdz 17.10.

Nozagto priekšmetu aptuvenā vērtība tiek lēsta ap 14 000 eiro.

Meklējam šādu Rainim reiz piederošu priekšmetu. Ja kaut kur manāt, lūdzu, dodiet ziņu... pic.twitter.com/z1PpD2ntga

— Ilgvars Imša (@IlgvarsImsa) June 22, 2017

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Videonovērošanas kameru ierakstos ir fiksēts jaunietis, kurš muzeja eksponātus sakrāmējis somā un aiznesis. Valsts policija aicina aplūkot attēlu ar aizdomās turēto jaunieti un atsaukties ikvienu, kurš viņu atpazīst. Tāpat tiek aicinātas atsaukties personas, kuras manījušas nozagtās mantas. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67075154, 67075111, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti