Krustpunktā

Analizējam ārpolitikas norises

Krustpunktā

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs par finansēm, nodokļiem un procesiem valstī

Mūziķis, izdevējs un dzejnieks Guntars Račs: Man ir svarīgi, kādā valstī es dzīvoju

Račs: Mediju uzrauga lēmums par Pieci.lv kaitē latviešu mūzikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors un mūziķis Guntars Račs intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauž uzskatu, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums palielināt Latvijas autoru radītās mūzika īpatsvaru Pieci.lv ēterā ir krietni neizdevīgs Latvijas mūzikas industrijai un sabiedrībai kopumā.

Krustpunktā: Guntars Račs par latviešu mūzikas kvotām un NEPLP
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Es neesmu nekāds gaišreģis, bet pieļauju, ka šīs uz jauniešiem orientētas radiostacijas [Latvijas Radio 5] reitings, atskaņojot tikai latviešu mūziku, samazināsies, līdz ar to sasniegtās auditorijas apjomu mēs tāpat zaudējam," norāda Račs, uz jautājumu, vai līdz ar to tiks kaitēts, atbildot "protams".

"Nākamreiz, ja mēs teiksim, ka gribam 30% kvotas latviešu mūzikai visā Latvijā, mums teiks: "Kam jums tas ir vajadzīgs? Redz, kur ir radiostacija, kas spēlē jauniešu mūziku, un viena radiostacija, kas spēlē šlāgerus."," skaidro Račs.

Sākotnēji Račam kā latviešu mūzikas industrijas pārstāvim šķitis, ka viņam jāatbalsta latviešu mūzikas īpatsvara palielināšana, taču,

"mierīgi piesēžot, parēķinot un apskatoties, kas īsti notiek un kāpēc tie procesi notiek, kur beigu beigās dažas lietas tiek darītas, aizbildinoties ar latviešu mūzikas glābšanu, neiesaistot latviešu mūziķus, latviešu mūzikas industriju tajā", viņš sapratis, ka "tā spēlīte" latviešu mūzikas industrijai, Latvijas Radio un sabiedrībai ir krietni neizdevīga.

Jau vēstīts, ka arvien saspīlētākas kļūst attiecības starp Latvijas Radio un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP). Tās lēmums, kas liek Latvijas Radio 5 pieci pāriet galvenokārt uz Latvijā radītas mūzikas atskaņošanu, sadusmojis pieci.lv komandu un neapmierina arī Latvijas Radio vadību. Skepsi rada arī padomes pārliecība – palielinot Latvijā radītās mūzikas īpatsvaru kanāla ēterā, tā popularitāte jauniešu vidū augs.

Ziņots, ka ceturtdien, 6.jūlijā, NEPLP nolēma, ka Latvijas Radio (LR) piektajam kanālam “Pieci.lv” (LR5) jāpalielina Latvijas autoru radītas mūzikas īpatsvars – neskaitot autorraidījumus, tam jābūt ne mazāk kā 80% no muzikālā satura. Tāpat padome nolēmusi, ka “pieci.lv” jāturpina raidīt FM apraidē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti