Projektā «Kultūras saknes» pētīs tradīciju daudzveidību Latgalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No marta līdz maijam Latgalē Tautas muzikantu biedrība sadarbībā ar biedrību "Rogovkīši" un Rēzeknes pilsētas teātri-studiju "Joriks" realizēs projektu "Kultūras saknes", kura mērķis ir meklēt kopsakarības un veidot izpratni par kultūras tradīciju daudzveidību Latgales reģionā.

Projekta "Kultūras saknes" aktivitātes norisināsies gan Rēzeknē (Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras namā un Rēzeknes Augstskolā), gan Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā, piesaistot arī dalībniekus no Viļānu pilsētas un novada, tādā veidā pietiekami plašā teritorijā meklējot kopsakarības un veidojot dziļāku izpratni par kultūras tradīciju daudzveidību Latgales reģionā, to savstarpējo mijiedarbību un dzīvotspēju mūsdienu kultūrvidē.

Projekta sākumā - 14.un 28.martā, kā arī 11.un 18.aprīlī - Rēzeknes Augstskolā notiks praktiskās meistardarbnīcas tradicionālās kultūras apguvei, kur piedalīsies mazākumtautību kolektīvu vadītāji un dalībnieki, izglītības iestāžu interešu izglītības skolotāji, latgaliešu tradicionālās kultūras kolektīvu vadītāji un dalībnieki, kā arī interešu izglītības pedagogi.

16.maijā norisināsies pieredzes apmaiņas seminārs "Pozitīvās pieredzes vakars", kad projektā iesaistītās biedrības dalīsies ar labās prakses piemēriem par saviem nozīmīgākajiem sasniegumiem, to pārnesi uz sabiedrību, nozīmīgākajiem projektiem un nākotnes attīstības iespējām. Īpaša uzmanība tiks veltīta Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras nama darbības iepazīšanai, kurā mājvietu raduši dažādi mazākumtautību kolektīvi un kuri vienosies kopīgā tautas mūzikas koncertā.

Projekta noslēgumā 30.maijā dažādu tautību tautas muzikanti, projekta dalībnieki un visi interesenti satiksies večerinkā "O, bļaka!" Nautrēnu pagasta Rogovkā. Večerinkā varēs dzirdēt stāstus par muzicēšanu lauku kultūrvidē, iepazīt dažādu tautu mūzikas instrumentus un to lietojumu Latgalē, kā arī izdejoties, kamēr muzicēs dažādu tautu muzikanti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti