Plāno papildināt Dziesmu un deju svētku likumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gatavojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem 2018.gada vasarā, izstrādāti priekšlikumi grozījumiem Dziesmu un deju svētku likumā, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālais kultūras centra (LNKC) pārstāve Inga Bika.

Paredzēts izveidot svētku Operatīvās vadības grupu, noteikt sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pienākumus to atspoguļošanā u.c. būtiskus aspektus, kas skar pasākumu sagatavošanu un iesaistīto pušu atbildības. Dziesmu un deju svētku organizēšanu sekmējošie priekšlikumi 7. februārī izskatīti Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

„Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, pirms svētkiem īpaši svarīgi likumā nostiprināt vairākas nianses, kas saistītas ar dalībnieku un skatītāju drošības jautājumiem. Rīkojot lielus publiskus pasākumus, ir ļoti būtiski, ka skaidri un detalizēti noteiktas to organizēšanā iesaistīto atbildības, kā arī tālākās operatīvās darbības. Šie precizējumi palīdzēs Latvijas Nacionālajam kultūras centram un operatīvajiem dienestiem darbā, rīkojot nākamos svētkus, kā arī garantēs lielāku drošību ikvienam svētkos iesaistītajam,” uzsver LNKC direktore Signe Pujāte.

Grozījumi paredz izveidot Operatīvās vadības grupu, likumā nosakot tās sastāvu, funkcijas, uzdevumus un tiesības. Operatīvajā vadības grupā paredzēts iekļaut pārstāvjus no Iekšlietu ministrijas, Veselības ministrijas, kā arī Dziesmu un deju svētku rīkotāja – LNKC (Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos) vai Valsts izglītības satura centra (Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos) pārstāvi. Šīs grupas pienākums būs atrasties pasākuma norises vietā un nodrošināt Dziesmu un deju svētku norisi atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam.

Tāpat, lai nodrošinātu 2018. gada Dziesmu un deju svētku veiksmīgu sagatavošanu un norisi, nepieciešams pagarināt esošās Dziesmu un deju svētku padomes pilnvaru termiņu līdz 2018.gada 31.oktobrim. Birokrātiskā sloga mazināšanai izteikts priekšlikums ziņojumu par Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāna īstenošanas gaitu iesniegt Ministru kabinetam pēc plāna īstenošanas beigām, nevis ik gadu, kā tas likumā noteikts šobrīd.

Dziesmu un deju svētku likumā ieteikts veikt precizējumus vairākos formulējumos, kas nosaka pašvaldību, kolektīvu dibinātāju un citu pušu līdzatbildību svētku procesā. Paredzēts arī papildināt likumu ar sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pienākumu nodrošināt Svētku atspoguļošanu.

Jau  vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti