Pēdējo dienu var pieteikties balvai «Boņuks 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 14. janvārī, ir pēdējā diena pieteikt pretendentus Latgaliešu kultūras gada balvai „Boņuks 2017”, par to informē Latgales vēstniecībā GORS.

Balvu šogad pasniegs 10. reizi, un katru gadu organizētāji saņem vairāk nekā 150 pieteikumu. Atsaucoties interesantu lūgumam, pretendentu pieteikšana ir pagarināta.

GORS pārstāve Edīte Husare par pieteikšanos uz "Boņuks 2017" balvu
00:00 / 01:02
Lejuplādēt
„Balvas pretendenti ir jebkura organizācija, uzņēmumi, vienkārši cilvēki, biedrības un visi citi aktīvisti, kas kaut ko tiešām ir darījuši un varbūt grib darīt latgaliski,” norāda GORS pārstāve Edīte Husare.

“Varbūt pat latgaliskais un kultūra nav ikdienas lauks, tad tajās nominācijās ir arī, piemēram, „Gada saimnieks/amatnieks” – vienkārši, darot ikdienas uzņēmējdarbību, tiek piedomāts arī, kā tas izskatīsies vai kā tas būs Latgalē, latgaliski. Arī „Boņuka” īpašība ir, ka tā varbūt ir reģionāla balva, bet tā aptver pat visu pasauli, jo ir nominācijas, piemēram, par latgaliešu kultūras popularizēšanu Latvijā un pasaulē. Pagājušajā gadā bija nominēta filma „Likteņzeme”, kas bija amerikāņa stāsts, meklējot savas latgaliskās saknes, vai arī ļoti daudzi pasākumi un aktivitātes notiek Rīgā. Tā ka tas mērķis tiešām ir vairāk veicināt latgalisko,” klāsta Husare.

Tādēļ pieteikt pretendentus balvai var līdz svētdienas, 14. janvāra, vakaram. Balvas saņemšanai var pieteikt 18 nominācijās par pērnā gada aktivitāti un padarītajiem darbiem latgaliskās kultūras laukā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti