Tagad var baudīt Melngalvju nama pagrabus un prezidentu kabinetus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc piecu gadu pārtraukuma no šodienas apmeklētājiem durvis atkal ver Melngalvju nams Rīgā. No 2012. līdz 2016.gadam tas kalpoja Valsts prezidenta vajadzībām, kamēr remontā bija Rīgas pils. Pēc tam savukārt vairāk nekā gadu remontēja Melngalvju namu, lai to pielāgotu no jauna apmeklētājiem. No šodienas to varēs apmeklēt ikviens interesents.

Pēc piecu gadu pārtraukuma atkal durvis ver Melngalvju nams Rīgā
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Tā galvenās funkcijas būs apmeklētāju uzņemšana ekskursijās, kā arī telpu noma dažādiem pasākumiem. Nams būs slēgts vienīgi pirmdienās un atsevišķu pasākumu laikā, stāsta „Rīgas namu” pārstāve Zane Arāja

„Esam ļoti strādājuši, lai cilvēki varētu nākt un baudīt gan viduslaiku pagrabus, kas ir vienīgā vēsturiskā liecība vēl no pirmā Melngalvju nama. Pagrabi tagad ir iekārtoti, tur ir skaista viduslaiku ekspozīcija. Tāpat ir pieejami krāšņie prezidentu kabineti un reprezentācijas telpas ar sudraba un tabakdožu kolekciju," viņa stāsta.

"Protams, mūsu pērle un lepnums – lielā svētku zāle, kas ir krāšņākā Rīgā, nebaidos šī vārda. Viss kopā šis nams, manuprāt, sniedz gan Rīgas viesiem, gan iedzīvotājiem, labu priekšstatu par to, kā mūsu senči un melngalvji svinēja svētkus un kā mēs to varam darīt arī šodien," norāda "Rīgas namu" pārstāve. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti