Ojārs Rubenis vairs nevadīs Nacionālo teātri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

15.decembrī beidzas līdzšinējā Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa Ojāra Rubeņa darbības pilnvaru termiņš. Uz vakanto valdes locekļa amatu 2018. gada sākumā Kultūras ministrija (KM) sludinās atklātu konkursu, tikmēr līdzšinējais teātra vadītājs Ojārs Rubenis uzņemsies teātra izpilddirektora pienākumus, bet uz laiku, līdz atklātā konkursā tiks izraudzīts jauns teātra valdes loceklis, teātra valdē tiks iecelts KM nominēts pagaidu valdes loceklis - KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone.

Ojārs Rubenis vadījis teātri 11 gadus. Viņa vadībā teātris ir piedzīvojis uzplaukumu - gan rūpējoties par tā ēkas sakārtošanu, gan sniedzot nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Nacionālā teātra tēla veidošanā un zīmola atpazīstamības veicināšanā.

„Latvijas Nacionālo teātri vadu jau vairāk nekā 11 gadus, nākamais darba līgums paredzētu piecu gadu termiņu. Esmu nolēmis neturpināt darbu kā valdes loceklis un turpmāk, līdz teātra simtgadei, strādāt pie iesāktajiem darbiem kā teātra izpilddirektors,” norāda Ojārs Rubenis.

“Pateicoties Ojāra Rubeņa un visa kolektīva pašaizliedzīgajam ieguldījumam, Latvijas Nacionālais teātris pēdējo gadu laikā ir piedzīvojis strauju izaugsmi un radījis daudzas Latvijas kultūrtelpā paliekošas vērtības. Tāpat Latvijas Nacionālais teātris pastiprināti rūpējās par latviešu teātra vērtību saglabāšanu. Īpaši vēlos izcelt sabiedriski nozīmīgo devumu, veidojot daudzveidīgās norises Raiņa un Aspazijas, kā arī Raimonda Paula jubilejas gados, tāpat arī īstenotos un vēl plānotos Latvijas valsts simtgades notikumus,” akcentē kultūras ministre Dace Melbārde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti