Dienas ziņas

Šovasar skanēs mūzika uz Gaujas

Dienas ziņas

Jauno žurnālistu apmācības Lazdonā

Noskaidroti konkursa "Zelta puteklis" uzvarētāji

Noskaidroti muzeju konkursa «Zelta puteklis» uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vairāk nekā 400 muzejnieku piektdien, 26.maijā, pulcējās Jelgavā, lai atzīmētu Starptautisko muzeju dienu un suminātu konkursa “Zelta puteklis 2016” uzvarētājus. Konkursu rīko Latvijas Muzeju biedrība, lai veicinātu nozares attīstību.

Visvairāk pieteikumu konkursam šogad iesniedzis Ludzas novadpētniecības muzejs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, bet visvairāk balvu saņēma Liepājas muzejs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.  

18.maijā - Starptautiskajā muzeju dienā, kam sekoja Muzeju nakts -, muzeju darbinieki rūpējās, lai interesanti būtu apmeklētājiem, bet piektdien muzejnieki pulcējās Jelgavā, lai  kopīgi svinētu savus svētkus un jau astoto reizi suminātu arī Latvijas Muzeju biedrības  konkursa ''Zelta puteklis'' uzvarētājus.

Šogad  desmit nominācijās konkursam saņemti 47 pieteikumi, bet visgrūtāk žūrijai bija izšķirties par labāko tematisko izstādi.

“Mēs cenšamies paskatīties, kāda ir tēmas aktualitāte, kas ir izstādē izvērsta, kā viņi spēj uzrunāt publiku. Vai tā ir tikai vietējiem, vai interesanta visai Latvijai, kā tā ir pasniegta mākslinieciskā ziņā,” stāstīja Latvijas Muzeju biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Grīnvalde.

Sīvā konkurencē no desmit pretendentiem par labāko tika atzīta Liepājas muzeja izstāde ''Dzelzsgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež”, kas veltīta grupai “Līvi”.

“Tas bija ļoti interesants darbs - to visu salikt kopā un eksponēt, un cilvēkiem tas bija ļoti interesanti, jo līdz šim nebija nekur skatāms tik daudz priekšmetu, kas saistīti ar grupu ''Līvi'',” atzina Liepājas muzeja vēsturniece Liene Putāne.

Liepājas muzejam tā gan nebija vienīgā balva. Arī nominācijā ''Izglītojošs projekts'' uzvaras laurus plūca liepājnieki.

“Es domāju, ka tas tikai apliecina, ka izvēlētais ceļš ir pareizs un ka mēs esam vajadzīgi. Tas ''puteklis'' mums dod tādu dzinuli vairot tos ''putekļus'' vairāk,” pauda  Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete.

Pieci muzeji sacentās arī par inovācijas balvu, ko ieguva Rīgas Motormuzejs.

“Šobrīd viss mainās un muzejs cilvēkiem grib sniegt emocijas, aizvest cilvēku ceļojumā, iesaistīt viņu tajos notikumos, kas notikuši kaut kad sen pagātnē,” pauda Rīgas Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks.

Dažādās nominācijās balvas saņēma arī Raiņa un Aspazijas muzejs, Latvijas Sporta muzejs, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Kara muzejs, kā arī Pāvilostas un Ludzas novadpētniecības muzeji, bet speciālu balvu saņēma Rakstniecības un mūzikas muzejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti