Kultūras ziņas

Sākas darbu pieteikšana "Latvijas Dizaina gada balvai 2018"

Kultūras ziņas

"Gaismas raksti" Latvijas simtgadei

Pasniegta Normunda Naumaņa Gada balva kritikā

Naumaņa Gada balvu mākslas kritikā saņem Anda Baklāne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunajā Rīgas teātrī 8. janvārī sarīkojuma "NN nakts" ietvaros pasniegta Normunda Naumaņa vārdā nosauktā Gada balva mākslas kritikā. Balva tika piešķirta literatūras kritiķei Andai Baklānei.

"NN Biedrībā" informēja, ka

žūrija Baklānes recenzijas novērtējusi ne tikai kā intelektuālu, bet arī literāru piedzīvojumu, kas padara lasītāju gudrāku un saprotošāku.

"Kritizējamajiem darbiem Anda Baklāne prot atrast iejūtīgu un prasīgu pieeju, lietas saucot īstajos vārdos, taču nenogalinot. Citi kritiķi no Andas var mācīties argumentācijas precizitāti un vieglumu."

Kopā ar balvu Anda Baklāne saņem 1500 eiro stipendiju, kuru atbalsta tehnoloģiju uzņēmums "Tilde".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Par darbu dažādu mākslas jomu kritikā balvai bija izvirzīti seši kandidāti: Anda Baklāne, Pēteris Bankovskis, Lauma Mellēna-Bartkeviča, Santa Mičule, Henrieta Verhoustinska un Alise Zariņa.

Anda Baklāne  izvirzīta par dzejas vērtējumu žurnālā "Domuzīme" un interneta kultūras žurnālā "Satori", Pēteris Bankovskis par vizuālās mākslas recenzijām mākslas un kultūras portālā "Arterritory", Lauma Mellēna-Bartkeviča par operas izrāžu vērtējumu "Satori", Santa Mičule par vizuālās mākslas recenzijām "Kultūras Dienā" un interneta žurnālā "Punctum", Henrieta Verhoustinska par teātru izrāžu  vērtējumu ''Kultūras Dienā" un "Teātra Vēstnesī", Alise Zariņa par kino recenzijām "Satori" un  interneta žurnālā "Kino Raksti".

Savukārt Jaunā kritiķa veicināšanas balvu saņēma mūzikas kritiķis un apskatnieks Dāvis Eņģelis.

Dāvis Eņģelis par kritiku
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Gada balvas žūrijas priekšsēdētājs Ilmārs Šlāpins, raksturojot Jaunā kritiķa veicināšanas balvas saņēmēju: "Dāvis ir profesionāls un augošs, dažādas kritiķa darbības formas un iespējas apgūt gatavs jauns cilvēks, kas saprot un spēj salīdzināt, bet pats galvenais – arī aprakstīt mūziku kā augstu un cilvēcīgu mākslas jomu."

Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu mākslas kritikā 2015.gadā nodibināja Normunda Naumaņa biedrība. Pērn balvu saņēma Edīte Tišheizere, bet Jaunā kritiķa veicināšanas balvu - Toms Čevers, savukārt pirmo balvu 2016.gada sākumā pasniedza vizuālās mākslas kritiķim un kultūras procesu vērtētājam Vilnim Vējam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti