Muzeju nakti apmeklē teju 243 tūkstoši cilvēku; lielākā interese par Motormuzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzeju nakti aizvadītajās brīvdienās apmeklējuši teju 243 tūkstoši cilvēku, informē pasākuma rīkotāji. Tas ir par aptuveni septiņiem tūkstošiem mazāk nekā pērn. Vislielākais apmeklētāju skaits reģistrēts Motormuzejā, kuru apmeklēja 25 672 cilvēku.

Jānis Garjāns par apmeklētākajiem muzejiem Muzeju naktī
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Lai arī apmeklētāju šogad Muzeju naktī bijis mazāk, akcijas rīkotāji secina, ka apmeklētāju aktivitāte ir stabila gadu no gada. Īpaši pieaudzis muzeju apmeklējums reģionos.

Visvairāk apmeklējumu gan bijis Rīgā, kur bija arī lielākais muzeju piedāvājums.

"Vislielāko interesi šogad ir izpelnījies Rīgas Motormuzejs saistībā ar rekonstrukcijas darbiem, kas vairākus gadus muzejā notika, un tikai pagājušajā gada jūlijā muzejs pēc vairāku gadu pārtraukuma vēra durvis," stāsta Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.

Garjāns atzīst, ka lielā interese par Muzeju nakti bija jau iepriekš prognozējama. Motormuzejā reģistrēti 25 672 apmeklētāji.

Kā otru ļoti apmeklēto muzeju Garjāns min Turaidas muzejrezervātu, kur "gaisotni plašajā teritorijā ir baudījuši vairāk nekā 16 000 apmeklētāju". Tāpat tuvu 10 tūkstošiem apmeklētāju ir Kara muzejam un vairāk nekā septiņi tūkstoši - Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejam. Ļoti labi apmeklēts bija arī Dzelzceļa vēstures muzejs, norāda Garjāns.

Jau vēstīts, ka 20.maija vakarā durvis vēra vairāk nekā 170 muzeju un vēl daudzas citas sabiedriskas ēkas. Rīgā vien dažādus pasākumus piedāvāja aptuveni 60 muzeji un iestādes. Pie daudziem izveidojās arī garas rindas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti