Milānā atklāj Eiropas Kultūras mantojuma gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

7.decembrī Milānā tiek atklāts Eiropas Kultūras mantojuma gads, informē Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) pārstāve Alma Kaurāte.

Eiropas Kultūras mantojuma gads ir Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes iniciatīva nolūkā veicināt Eiropas kultūras mantojumu kā vērtību sabiedrībai, dalīties ar to kā kopīgu resursu, veidot izpratni par kopējo vēsturi un vērtībām, stiprināt piederības sajūtu kopīgai Eiropas telpai, kā arī pievērst uzmanību kultūras mantojuma saglabāšanas aktuālajiem jautājumiem. Gada laikā daudzi notikumi visā Eiropā būs veltīti tam, lai Eiropas kultūras mantojums tiktu sargāts, saudzēts, lietots, izprasts un popularizēts vispiemērotākajos veidos.

Latvijas nacionālais Eiropas Kultūras mantojuma gada koordinators ir VKPAI.

Viens no Eiropas Kultūras mantojuma gada galvenajiem notikumiem visā Eiropā būs Eiropas Kultūras mantojuma dienas, kas Latvijā 2018. gadā būs veltītas Latvijas valsts dibināšanai un attīstībai un norisināsies septembra trešajā nedēļas nogalē.

Eiropas dienā – 9. maijā - īpaša pasākumu programma piedāvās iepazīt Latvijas kultūras mantojuma saiknes ar Eiropas kustībām un durvis vērs ar starptautisko finansējumu atjaunoti kultūrvēsturiski objekti. Visa gada garumā VKPAI pievērsīs uzmanību kultūras mantojumam 21.gadsimtā, diskutējot par izmaiņām kultūras pieminekļu aizsardzības sistēmā un mūsdienās radītu vērtību saglabāšanas jautājumiem.

Kā norāda Eiropas Kultūras mantojuma gada koordinatori, iniciatīvu rīkot pasākumus izrādījušas vairākas sabiedriskās organizācijas, kultūras pieminekļu īpašnieki un valsts institūcijas. VKPAI norāda, ka ikviens var pieteikt savu pasākumu Eiropas Kultūras mantojuma gada programmai, aizpildot pieteikuma formu mājaslapā mantojums2018.lv, kur būs pieejama informācija par Eiropas Kultūras mantojuma gada pasākumiem Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti