Melbārde: Ministrijai katru ceturksni būtu jātiekas ar operas vadību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras ministrijai būtu jātiekas ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadību katru gada ceturksni un jāiepazīstas ar tās finanšu plūsmu, tā intervijā Latvijas Radio norādīja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

„Kultūras ministrijai šajā gadā noteikti ir jāpievērš lielāka uzmanība operas administratīvās finanšu darbības pārraudzībai. Un vismaz reizi ceturksnī ir jāsatiekas ar operas valdi un jāpārrunā finanšu situāciju, arī jālūdz iepazīstināt ar finanšu plūsmu, kādā veidā tā tiek kontrolēta," norādīja Melbārde.

Tāpat ministres ieskatā situāciju ar LNO finansēm uzlabos tas, ka valdē nu ir trīs cilvēki, kur atbild par dažādām jomām. „Jau operas jaunais pārvaldības modelis veicinās to, ka operas administratīvā un finanšu vadība notiks profesionālāk un pārredzamāk. Ja iepriekšējā operas vadības bija viens cilvēks, kas mēģināja gan lielus mākslinieciskus kalnus gāzt, gan atbildēt par finansēm un administrāciju, tad šobrīd šīs funkcijas tomēr sadalās trīs cilvēkiem, kuri arī savā ziņā viens otru pieskatīs," sacīja ministre.

Jau ziņots, ka 11.septembrī operā darbu sāka jaunās LNO valdes locekles Inese Eglīte un Daina Markova, bet 4.novembrī par valdes priekšsēdētāju apstiprināts Zigmars Liepiņš.

Savukārt decembra vidū, gada pēdējā valdības sēdē, ministri atbalstīja teju miljona latu piešķiršanu kārtējo reizi finanšu grūtībās nonākušajai operai. Papildus finansējums operai vajadzīgs, lai norēķinātos ar piegādātājiem un māksliniekiem, nomaksātu visus nodokļus un atjaunotu novecojušu grāmatvedības programmu

Pēdējos gados, kopš krīze skāra arī kultūras budžetu, opera bijusi itin biežs viesis valdībā, prasot papildu naudu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti