Livonijas Indriķa diena Rubenē - labdarības koncerts baznīcā un konference

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinot iedibināto tradīciju, svētdien, 9. jūlijā, Rubenē, vietā, kur savulaik Imeras katoļu priesteris Indriķis (Henricus de Lettis) sarakstīja bagātīgāko no vēsturiskajiem pirmavotiem par tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju – Indriķa Livonijas hroniku – jau trešo gadu notiks Livonijas Indriķa diena, informē Kocēnu novada domes pārstāve Inese Pabērza.

Visas dienas garumā Rubenes baznīcā un Rubenes ciemā norisināsies pasākumi, kuru laikā būs iespēja iepazīt un izzināt Rubenes kultūrvēsturisko mantojumu.

Livonijas Indriķa diena aizsāksies plkst.10.00 ar dievkalpojumu Rubenes baznīcā, ko vadīs Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Rubenes baznīcas mācītājs Artis Eglītis.

Pēc dievkalpojuma plkst.12.00 visi aicināti uz labdarības koncertu turpat dievnamā, kurā piedalīsies Ginta Krievkalna, Jānis Stībelis, Miks Dukurs un Marta Ritova. Pasākuma laikā savāktie ziedojumi tiks novirzīti Rubenes baznīcas un teritorijas attīstības projektiem - Rubenes baznīcas rekonstrukcijai, kā arī baznīcas dārza iekārtošanai. Visas dienas garumā interesentiem Rubenes dievnams būs atvērts apskatei, tāpat būs aplūkojama tematiskā ekspozīcija.

Lai sabiedrību rosinātu domāt par baznīcu ne tikai kā kultūrvēsturisku mantojumu, bet arī uzsvērtu tās lomu sabiedrībā, Livonijas Indriķa dienu noslēgs populārzinātniskā konference. Par tēmu “Tautas mūzikas instrumentiem kristīgajā pasaulē” priekšlasījumu sniegs Latvijas Universitātes profesors, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Savukārt Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags konferences dalībniekus rosinās diskusijai ar priekšlasījumu - “Priekš kam man Baznīca…?”. Savukārt trešais konferences dalībnieks – Rubenes draudzes mācītājs Artis Eglītis – aicinās dalībniekus nedaudz ieskatīties vēsturē, viņa izpildījumā būs priekšlasījums “Latvieši. Kas ir mainījies no Garlība Merķeļa laika līdz 21. gadsimtam…”.

Pasākumu organizē Kocēnu novada dome, Rubenes evaņģēliski luteriskā draudze un  Lutera Akadēmija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti