Koncertzāle «Rīga» nav atbrīvojusi telpas un atsakās ielaist LZA pārstāvjus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koncertzāle "Rīga" otrdien, 15.septembrī, nav atbrīvojusi telpas un trešdien, 16.septembrī, atteicās parakstīt telpu nodošanas-pieņemšanas aktu, kā arī atteicās telpās ielaist Latvijas Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) pārstāvjus, pavēstīja LZA pārstāve Dace Govinčuka. LZA bija iepriekš informējusi koncertzāles vadību, ka tās nomāto telpu nodošana notiks trešdien plkst.10.

Govinčuka norādīja, ka LZA ir paziņojusi koncertzālei "Rīga" par aizturējuma tiesību izmantošanu uz bijušajam nomniekam piederošām kustamām lietām, kas atrodas LZA telpās, un aicina pieteikties visas personas, kuru manta atrodas "Rīgas" koncertzāles telpās, jo tas ļaus novērst situāciju, ka tiek aizturētas citām personām piederošas lietas.

LZA arī paziņoja, ka no 16.septembra koncertzālei tiks pārtraukti komunālie pakalpojumi. LZA uzsver, ka ir savlaicīgi brīdinājusi koncertzāli "Rīga" par to, dodot iespēju bijušajam nomniekam samaksāt parādu un novērst šīs nelabvēlīgās sekas. Sakarā ar nomas līguma uzteikšanu un komunālo pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu koncertzālei "Rīga" pašlaik nav nedz tiesiska pamata, nedz faktiskas iespējas rīkot publiskus pasākumus LZA telpās, norāda LZA, paužot gatavību slēgt īstermiņa nomas līgumus ar katru jau izsludinātā pasākuma organizētāju. Taču tas nav iespējams, kamēr koncertzāle turpina prettiesiski aizņemt telpas, paskaidro LZA.

Sestdien, 20.septembrī, koncertzālē paredzēts gada jubilejas koncerts, taču LZA uzsver, ka koncertzālei "Rīga" pašlaik nav nedz tiesiska pamata, nedz faktiskas iespējas rīkot publiskus pasākumus LZA telpās.

Jau vēstīts, ka koncertzāles īpašnieks Juris Millers septembra otrajā nedēļā pavēstīja, ka viņa uzņēmums ir panācis principiālu vienošanos ar LZA par noregulējumu turpmākai koncertzāles darbībai. Millers paskaidroja, ka tikšanās laikā ar LZA juristiem panākta principiāla vienošanās, kas paredz, ka neviena puse neatzīs otras puses argumentus un strīds tiks risināts tiesas ceļā. Savukārt LZA paziņoja, ka šis apgalvojums ir nepatiess. LZA apsverot iespēju uz atsevišķa līguma pamata iznomāt telpas konkrētiem pasākumiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa augusta sākumā ierosināja lietu pret LZA par tās nosūtītās nomas līguma uzteikuma vēstules koncertzālei "Rīga" atzīšanu par prettiesisku. Pagaidām nav noteikta lietas izskatīšana, jo tiesa atbildētājam līdz septembra pirmajai pusei noteikusi laiku paskaidrojumu sniegšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti