JRT pārcelšanās aizkavēsies; aktieriem būs piespiedu dīkstāve sezonas vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) uz pagaidu mājvietu Tabakas fabrikā tomēr nevarēs pārcelties arī šajā vasarā, jo janvārī sāktais ēkas remonts ir ieildzis. Tas nozīmē, ka teātra aktieriem būs piespiedu dīkstāve sezonas vidū.

Lai gan ēkas saimnieks „Valsts nekustamie īpašumi” un būvnieki „RBSSKALS” vēl pirms trim mēnešiem apgalvoja, ka nav pamata bažām par Tabakas fabrikas remonta pabeigšanu līdz augustam, tagad izskatās, ka teātris varēs pārcelties vien ziemā. Tas savukārt nozīmē JRT piespiedu dīkstāvi sezonas vidū.

Aizkavēšanās iemeslus „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) skaidro ar nepietiekamo finansējumu. Proti, sākotnējais konkurss par Tabakas fabrikas pārbūvi beidzās bez rezultāta, jo lētākais piedāvājums par miljonu eiro pārsniedza valsts atvēlēto budžetu. Un arī otrajā konkursā būvnieks prasīja vairāk par valsts nu jau palielināto remonta tāmi – 3,6 miljoniem eiro. Tādēļ nācies samazināt fasādes un citus dekoratīvos risinājumus, kuru saskaņošana visu aizkavējusi.

VNĪ pārstāvis Arnis Blodons par Tabakas fabrikas rekonstrukcijas aizkavēšanās iemesliem
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

„Šie saskaņojumi noteiktu periodu iet cauri izskatīšanai būvvaldē, kas aizņēma šo papildu laiku. Vēl bija tāda lieta, ka tika atsegti ēkas pamati. Tā kā ēka ir būvēta stipri pasen, padomju laikos, tad, lai garantētu pilnīgu drošību un pamati atbilstu visām prasībām, tie tika vēl papildus stiprināti, kas arī prasīja vairāk laika. Šobrīd visi darbi turpinās saskaņā ar Jaunā Rīgas teātra vadību, mēs informējam, kas, kur, kad un kā. Šis laiks tiešām nedaudz pagarināsies, mēs nebeigsim darbus pašā vasarā. Bet mēs domājam, ka vēlā rudenī Jaunais Rīgas teātris jau varēs plānot pārcelšanos. Ir pilnīgi skaidrs tas, ka līdz gada beigām Jaunais Rīgas teātris jau spēlēs izrādes jaunajās pagaidu telpās,” skaidro „Valsts nekustamo īpašumu” runasvīrs Arnis Blodons.

Piebilstams, ka Jaunā Rīgas teātra pārcelšanās uz pagaidu telpām tiek atlikta jau vairākas sezonas. Vecās, sliktā stāvoklī esošās telpas Lāčplēša ielā bija plānots sākt remontēt šajā rudenī. VNĪ šonedēļ izsludinājusi iepirkumu par JRT pārbūvi un rekonstrukciju, kas būs jāveic divu gadu laikā no līguma slēgšanas brīža.

JRT rekonstrukcijas projekta autore ir Zaiga Gaile. Izmaksas plānotas vismaz 18 miljonu eiro apmērā.

1902.gadā celtā ēka pēdējo reizi pienācīgi remontēta teju pirms 60 gadiem.

Tabakas fabrikā savukārt pēc JRT atgriešanās Lāčplēša ielā varētu saimniekot Kultūras akadēmija un citas ar kultūru saistītas institūcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti