Jaunzemes – Grendes pārstāve: Ministre nevar operas vadībā atstāt neuzticamu cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) nevar Latvijas Nacionālās operas vadībā atstāt cilvēku, kam viņa neuzticas, trešdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Panorāma” sacīja ministres pārstāve Ieva Līne.

„Ministrs nevar valdē iecelt cilvēku, kuram viņš neuzticas,” akcentēja Līne, skaidrojot, kāpēc Jaunzeme-Grende trešdien atbrīvojusi no amata Andreju Žagaru, kurš operu vada jau 17 gadus.

Jaunzeme-Grende līdz šim slimoja un viņai bija piešķirta slimības lapa. Taču trešdien viņa pēkšņi atgriezās darbā un atlaida Žagaru. Līne, skaidrojot pēkšņās pārmaiņas, atzina, ka „ministre ir atgriezusies darbā” un plašākos skaidrojumos neieslīga.

Tāpat Līne noliedza apgalvojumu, ka Jaunzeme-Grende izvairās no komentāriem un sava lēmuma publiska pamatojuma. Proti, ministre jau vairākkārt esot skaidrojusi savus uzskatus par Žagara darbību.

Līne arī noliedza apgalvojumu, ka ministre rīkojusies pārsteidzīgi. Savukārt, premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”) atzinis, ka Žagara atlaišana bijusi viņam pārsteigums. Tomēr Līne pauda, ka „ministre nav saņēmusi nekādu aicinājumu tikties ar premjeru”.

Ziņots, ka trešdien Žagars zaudēja savu amatu. Tiesa, viņa konflikts ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi – Grendi aizsākās jau 2011. gada izskaņā, kad ministre pirmo reizi mēģināja atlaist Žagaru. Tomēr mēģinājums bija nesekmīgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti